H Nissan βγαίνει στις αγορές υπό τον φόβο της πανδημίας

H Nissan βγαίνει στις αγορές υπό τον φόβο της πανδημίας

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκδοση ομολόγου, ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προανήγγειλε η Nissan, εν μέσω της προσπάθειας ενίσχυσης της χρηματοδότησης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη έκδοση σε δολάριο, μετά την έναρξη της στενής συνεργασίας με τη γαλλική Renault το 1999.

Δεν αποκλείεται, πάντως, η διοίκηση να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου και σε ευρώ, κάτι το οποίο προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται αλλά ούτε διαψεύδεται.

Το προηγούμενο διάστημα, αρκετοί αναλυτές είχαν εκφράσει βαθιές ανησυχίες για τη ρευστότητα της Nissan, εκπέμποντας «sos» για πιθανές ζημιές, ύψους 4,5 δισ. δολαρίων το 2020, ως απόρροια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από την πλευρά της, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών, ύψους 2,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και να καταστήσει την εταιρεία πιο μικρή και πιο αποτελεσματική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή