ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tράπεζες: Στα σκαριά «γάμος» μεταξύ UBS και Credit Suisse

Tράπεζες: Στα σκαριά «γάμος» μεταξύ UBS και Credit Suisse

To ενδεχόμενο συγχώνευσης φέρεται να εξετάζουν οι ελβετικές τράπεζες UBS Group και Credit Suisse Group, σε έναν «γάμο» που θα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους στην Ευρώπη.

‘Οπως μεταδίδει το Bloomberg, που επικαλείται δημοσίευμα του ιστολογίου Inside Paradeplatz, επί τάπητος στις συζητήσεις μεταξύ του προέδρου της UBS Broup, Άξελ Βέμπερ, με τον εταίρο του στην Credit Suisse, Ουρς Ρόνερ, είναι το project Signal, που προβλέπει τη συγχώνευση μεταξύ των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Ο κ. Βέμπερ συζήτησε την ιδέα με τον Ελβετό υπουργό Οικονομικών, Ούλι Mάουρερ, με αρκετές πιθανότητες μιας συμφωνίας στις αρχές της επόμενης χρονιάς, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Οι εκπρόσωποι των δύο τραπεζών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα. 

Η τραπεζική βιομηχανία της Ευρώπης δέχεται πιέσεις για μεγαλύτερη συγκέντρωση μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων, καθώς η υπέρ-χαλαρή νομισματική πολιτική και τα αρνητικά επιτόκια συνθέτουν ένα περιβάλλον προκλήσεων για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης. Οι ισπανικές CaixaBank και Bankia ανακοίνωσαν προ ημερών ότι εξετάζουν την πιθανότητα συγχώνευσης.

Ένας «γάμος» μεταξύ UBS και Credit Suisse προβλέπεται να συνοδευθεί και με περικοπές θέσεων εργασίας, μεταξύ 10% και 20% του εργατικού δυναμικού, ποσοστό που ισοδυναμεί με 15.000 εργαζομένους παγκοσμίως, αναφέρει η Inside Paradeplatz.