Oracle: Διψήφιο «άλμα» για τη μετοχή μετά τα σενάρια συμφωνίας με το TikTok

Oracle: Διψήφιο «άλμα» για τη μετοχή μετά τα σενάρια συμφωνίας με το TikTok

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλμα καταγράφει η τιμή της μετοχής της Oracle, μετά τα δημοσιεύματα περί επίτευξης συμφωνίας συνεργασίας με την κινεζική ByteDance –ιδιοκτήτριας του TikTok.

Σύμφωνα με πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο CNBC, η ByteDance επέλεξε την Oracle ως βασικό εταίρο στις ΗΠΑ, με την αμερικανική εταιρεία να αποκτάει ένα μεγάλο μερίδιο στη δημοφιλή πλατφόρμα social media.

Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων, η μετοχή της Oracle στην προ-αγορά (pre-market) του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης εκτινάσσεται, αυτή τη στιγμή, κατά 10%, δείγμα της θετικής αποτίμησης του επερχόμενου deal, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά της, η Microsoft, η οποία επίσης είχε διεκδικήσει το TitTok, κινείται σταθεροποιητικά στα 203 δολάρια/μετοχή, καταγράφοντας οριακές απώλειες της τάξης του 0,35%.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση, με πρόσφατο διάταγμα, είχε καλέσει την κινεζική ByteDance να βάλει «πωλητήριο» στις δραστηριότητες του TikTok επί αμερικανικού εδάφους. Η προθεσμία του Λευκού Οίκου εξέπνεε στις 20 Σεπτεμβρίου, με τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί με οριστικό «λουκέτο», εφόσον δεν προχωρούσε η πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων του TikTok.

Η κίνηση της Ουάσιγκτον εντάσσεται στον «σιωπηλό» πόλεμο που έχει κηρύξει ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Κίνας, θεωρώντας ότι οι κινεζικές εταιρείες ενεργούν ως «κατάσκοποι» για λογαριασμό του Πεκίνου, υποκλέβοντας τα προσωπικά στοιχεία των Αμερικανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή