ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Oracle: Διψήφιο «άλμα» για τη μετοχή μετά τα σενάρια συμφωνίας με το TikTok

oracle-dipsifio-alma-gia-ti-metochi-meta-ta-senaria-symfonias-me-to-tiktok-561078175

Άλμα καταγράφει η τιμή της μετοχής της Oracle, μετά τα δημοσιεύματα περί επίτευξης συμφωνίας συνεργασίας με την κινεζική ByteDance –ιδιοκτήτριας του TikTok.

Σύμφωνα με πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο CNBC, η ByteDance επέλεξε την Oracle ως βασικό εταίρο στις ΗΠΑ, με την αμερικανική εταιρεία να αποκτάει ένα μεγάλο μερίδιο στη δημοφιλή πλατφόρμα social media.

Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων, η μετοχή της Oracle στην προ-αγορά (pre-market) του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης εκτινάσσεται, αυτή τη στιγμή, κατά 10%, δείγμα της θετικής αποτίμησης του επερχόμενου deal, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά της, η Microsoft, η οποία επίσης είχε διεκδικήσει το TitTok, κινείται σταθεροποιητικά στα 203 δολάρια/μετοχή, καταγράφοντας οριακές απώλειες της τάξης του 0,35%.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση, με πρόσφατο διάταγμα, είχε καλέσει την κινεζική ByteDance να βάλει «πωλητήριο» στις δραστηριότητες του TikTok επί αμερικανικού εδάφους. Η προθεσμία του Λευκού Οίκου εξέπνεε στις 20 Σεπτεμβρίου, με τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί με οριστικό «λουκέτο», εφόσον δεν προχωρούσε η πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων του TikTok.

Η κίνηση της Ουάσιγκτον εντάσσεται στον «σιωπηλό» πόλεμο που έχει κηρύξει ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Κίνας, θεωρώντας ότι οι κινεζικές εταιρείες ενεργούν ως «κατάσκοποι» για λογαριασμό του Πεκίνου, υποκλέβοντας τα προσωπικά στοιχεία των Αμερικανών.