Amazon: 100.000 προσλήψεις σε ΗΠΑ και Καναδά

Amazon: 100.000 προσλήψεις σε ΗΠΑ και Καναδά

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόσληψη 100.000 εργαζομένων σε ΗΠΑ και Καναδά σχεδιάζει η Amazon.com, ώστε να αντεπεξέλθει στην «έκρηξη» των αγορών μέσω Διαδικτύου στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου, οι προσλήψεις αφορούν θέσεις μερικής καθώς και πλήρους απασχόλησης σε διάφορες περιοχές και με αποδοχές 15 δολάρια την ώρα συν επιδόματα και μπόνους έως και 1.000 δολαρίων σε ορισμένες πόλεις. Παράλληλα, η Amazon.com -που έχει την έδρα της στο Σιάτλ- σχεδιάζει το άνοιγμα 100 υποστηρικτικών εγκαταστάσεων αυτό το μήνα, όπως σταθμούς διανομής, κέντρα διαλογής κ.λπ. 

Η Αmazon, που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εργοδότη ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ μετά τον όμιλο λιανικής Walmart, αύξησε το εργατικό δυναμικό αποθήκης κατά 175.000 εργαζομένους τον Μάρτιο και Απρίλιο, εκ των οποίων 125.000 σχεδιάζει να μονιμοποιήσει. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε 33.000 κενά σε επιχειρηματικές και τεχνολογικές θέσεις.

Ο «πυρετός» προσλήψεων έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα επιχειρήσεων σε άλλους κλάδους, που καταργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Για παράδειγμα, οι αερομεταφορείς των ΗΠΑ έχουν καταργήσει περίπου 50.000 θέσεις στο πρώτο εξάμηνο, ενώ παραδοσιακές αλυσίδες λιανικής, όπως οι J.C. Penney, Neiman Marcus Group Inc. και J.Crew Group Inc. έχουν τεθεί σε καθεστώς πτώχευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή