ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Ryanair κόβει κι άλλα δρομολόγια τον Οκτώβριο

h-ryanair-kovei-ki-alla-dromologia-ton-oktovrio-561084067

Την περαιτέρω περικοπή των προγραμματισμένων πτήσεων ανακοίνωσε η Ryanair, στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση του κόστους λειτουργίας της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας.

Η πανδημία του κορωνοϊού, πέραν των υγειονομικών επιπτώσεων, έχει και σημαντικές οικονομικές προεκτάσεις, πλήττοντας σημαντικά τον κλάδο των μεταφορών και των ταξιδιών, καθώς η αεροπορική κίνηση στις χώρες της Ευρώπης έχει καταβαραθρωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ryanair ανακοίνωσε την περικοπή των δρομολογίων κατά 20% εντός του Οκτωβρίου. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσοστό έρχεται να προστεθεί στις ήδη ανακοινωθείσες μειώσεις, με αποτέλεσμα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019 η εταιρεία να προσφέρει 60% λιγότερες πτήσεις.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της Ryanair εξαπέλυσε πυρά προς την την ιρλανδική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «λαθεμένη εφαρμογή των ταξιδιωτικών πολιτικών», καθώς «πολλοί πελάτες της Ryanair δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς ή οικογενειακούς λόγους, χωρίς να παραμείνουν σε 14ημερη καραντίνα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε την υπαγωγή της Ελλάδας στις χώρες, από τις οποίες οι ταξιδιώτες καλούνται να εισέλθουν σε υποχρεωτική καραντίνα, διάρκειας δύο εβδομάδων.