Πολωνία: Με ελληνικό άρωμα το deal Iliad – Play

Πολωνία: Με ελληνικό άρωμα το deal Iliad – Play

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πολωνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Play, στην οποία μέτοχος είναι και η ελληνική Olympia Development, εξαγόρασε η γαλλική Iliad SA, η οποία ανήκει στον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Χαβιέ Νιελ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, o γαλλικός όμιλος συμφώνησε να προχωρήσει στην αγορά του 40% των μετοχών της Play έναντι τιμήματος, ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ –ποσό το οποίο είναι αυξημένο κατά 39% σε σχέση με την τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο της Πολωνίας.

Η Play ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007 και διαθέτει μερίδιο αγοράς 28%, καθώς συγκαταλέγεται στο «top4» των παρόχων κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία. Μέτοχοι της εταιρείας είναι η Olympia Development του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και η ιρλανδική Novator Partners LLP.

Πάντως, η μετοχή της Play έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα κατά τη διάρκεια του 2020, λόγω των ανησυχιών για τον επερχόμενο διαγωνισμό, ο οποίος αφορά το δίκτυο 5G στην χώρα. Κι αυτό, διότι θεωρείται εξαρτώμενη από τον εξοπλισμό της κινεζικής Huawei, γεγονός το οποίο την καθιστά ευάλωτη στην εν εξελίξει διαμάχη μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή