Νέα χρηματοδότηση ύψους 14,2 εκατ. δολ. εξασφάλισε η ελληνική startup Netdata

Νέα χρηματοδότηση ύψους 14,2 εκατ. δολ. εξασφάλισε η ελληνική startup Netdata

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρηματοδότηση ύψους 14,2 εκατ. δολ. εξασφάλισε η ελληνική νεοφυής εταιρείας Netdata του Κώστα Τσαούση η οποία έχει δημιουργήσει λογισμικό ανοιχτού κώδικα με στόχο την παρακολούθηση της απόδοσης υπολογιστικών συστημάτων (infrastructure monitoring).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» κύριοι επενδυτές του νέου αυτού γύρου χρηματοδότησης είναι το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Bessemer Venture Partners γνωστό από τις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Twilio, Pinterest, Shopify και Wix αλλά και υφιστάμενοι επενδυτές όπως η Bain Capital Ventures και Uncorrelated. Η Netdata, μόλις δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της, έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει συνολικά κεφάλαια 32,5 εκατ. δολ., γεγονός που την καθιστά την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη ελληνική startup. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2018, λίγους μήνες δηλαδή μετά την δημιουργία της, η Netdata ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης ύψους 1,5 εκατ. δολ. από το εγχώριο επενδυτικό κεφάλαιο Μarathon Venture Capital. 

Το λογισμικό της χρησιμοποιείται ήδη από προγραμματιστές και μηχανικούς μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών (Facebook, Linkedin, Slack) ενώ μέσα σε δύο χρόνια έχει καταφέρει να κινήσει το ενδιαφέρον περίπου 3,5 εκατ. μηχανικών παγκοσμίως. «Σήμερα το λογισμικό μας εγκαθίσταται σε υπολογιστές (servers) 1 εκατομμύριο φορές κάθε μέρα» αναφέρει στην «Κ» ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κώστας Τσαούσης. Παράγοντες της αγοράς που έχουν μιλήσει στην «Κ» εκτιμούν ότι η κεφαλαιοποίηση της υπερβαίνει τα 100 εκατ. δολ., επισημαίνοντας επίσης πως η Netdata έχει κατορθώσει να προσελκύσει μερικούς από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτές στον χώρο των startup, χωρίς ακόμα να καταγράφει έσοδα. Η εταιρεία -για την ώρα- έχει δημιουργήσει προϊόντα τα οποία διαθέτει δωρεάν έχοντας ως στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των τεχνολογικών εταιρειών. Οι υπηρεσίες της συλλέγουν και παρουσιάζουν χιλιάδες μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο, εγκαθίστανται άμεσα, μπορούν και παρακολουθούν πληθώρα υπηρεσιών και λογισμικών ενώ απαιτούν ελάχιστους πόρους από τα συστήματα που παρακολουθούν. Τέλος, συνεργάζονται με άλλα συστήματα για εξαγωγή δεδομένων και αποστολή ειδοποιήσεων. Η Netdata δίνει λοιπόν την δυνατότητα στους μηχανικούς να παρακολουθούν την απόδοση των υπολογιστικών τους συστημάτων μέσα από ένα λογισμικό, χωρίς να σπαταλούν χρόνο ή και επιπλέον χρήματα για να εντοπίσουν το πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή