Καμπανάκι για περισσότερες απολύσεις από την Airbus

Καμπανάκι για περισσότερες απολύσεις από την Airbus

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να καταργήσει ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας φέρεται να εξετάζει η Airbus -ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροσκαφών στον κόσμο- καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση της αεροπορικής ζήτησης.

Ο ευρωπαϊκός όμιλος αεροσκαφών έχει ήδη προαναγγείλει περικοπές 15.000 θέσεων εργασίας, κυρίως μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου. Σήμερα όμως, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Γκιγιόμ Φορί, προειδοποίησε ότι τα προγράμματα εθελουσίας ίσως να μην επαρκούν για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Παρότι οι αερομεταφορείς δεν ματαιώνουν τις παραγγελίες για την αγορά αεροσκαφών, εντούτοις τις καθυστερούν, καθώς η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια παραμένει σε μικρό ποσοστό της συνολικής δραστηριότητας προ κορωνοϊού, με πολλούς περιορισμούς να παραμένουν σε ισχύ.

«Αυτό αφήνει τις αεροπορικές «σε πολύ πιο δύσκολη θέση από ό,τι ελπίζαμε», παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στον γερμανικό σταθμό RTL. «Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή και αντιμετωπίζουμε τόση αβεβαιότητα, που νομίζω ότι δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν υποχρεωτικές απολύσεις», παραδέχθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή