ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από την Amazon ο νέος πρόεδρος του δ.σ. της Public – MediaMarkt

apo-tin-amazon-o-neos-proedros-toy-d-s-tis-public-amp-8211-mediamarkt-561089944

Τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Public-MediaMarkt (PMM) αναλαμβάνει εφεξής ο Piet Coelewij, ο οποίος διαθέτει «πλούσια» θητεία σε Amazon κι άλλες κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο μιας τόσο δυναμικής εταιρείας που έχει τη φιλοσοφία ενός διεθνούς ecommerce Retailer και τον ζήλο μίας start up» δήλωσε ο ίδιος, κατά τις πρώτες δηλώσεις του.

Και πρόσθεσε: «Η πιο σημαντική κοινοπραξία στην ελληνική αγορά μεταξύ δύο δυνατών και συμπληρωματικών brands, σε συνδυασμό με τα ισχυρά μερίδια του Public.gr και τη ραγδαία ανάπτυξη του Public Marketplace, εδραιώνουν την ηγετική θέση της PMM και εγγυώνται κάθε μελλοντική επιτυχία.» 

Μάλιστα, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση, η ενίσχυση τόσο του διοικητικού συμβουλίου όσο και της ομάδας διοίκησης της Public- MediaMarkt από κορυφαία στελέχη του κλάδου, με εμπειρία σε παγκόσμιους παίκτες τόσο με αμιγώς ηλεκτρονική όσο και με πολυκαναλική παρουσία, επιβεβαιώνει την πρωτοκαθεδρία της εταιρείας ως ο «νούμερο 1» e-commerce retailer στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο  Γιάννης Καραγιάννης, εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Olympia, αφού καλωσόρισε τον Piet, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με εμπειρία «σε οργανισμούς ηλεκτρονικού εμπορίου από όλο τον κόσμο». Εκτίμησε δε, ότι «θα φέρει πιο κοντά την Public-MediaMarkt στο να πετύχει το μεγάλο στοίχημα για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα». 

Στο μεταξύ, ο Χρήστος Καλογεράκης, διευθύνων σύμβουλος της Public–MediaMarkt (PMM) έκανε λόγο για «μια πολύ σημαντική στιγμή για την εταιρεία μας», ενώ εξήρε το «δυνατό πλάνο επενδύσεων  της επόμενης 2ετίας». «Από τον νέο του ρόλο θα μάς βοηθήσει να ισχυροποιήσουμε το στρατηγικό μας πλάνο και την ετοιμότητά μας να το υλοποιήσουμε» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον Piet.

Ποιος είναι ο Piet Coelewij 

Ο Piet Coelewij έχει αναλάβει με επιτυχία ηγετικούς ρόλους σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Έχει υπηρετήσει ως διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Wehkamp, κορυφαίος παίκτης ηλεκτρονικού εμπορίου στην ολλανδική αγορά. Προηγουμένως, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Global Operations και διευθύνων σύμβουλος της Sonos Inc για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Από 2007 έως το 2011 υπήρξε Αντιπρόεδρος της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειoγια τον τομέα Hardlines, όπου ήταν υπεύθυνος τόσο για τη λιανική όσο και για τη χονδρική πώληση. Κατά τα πρώτα 20 χρόνια της καριέρας του, κατείχε εκτελεστικές θέσεις στη Philips Electronics στην Ασία, την Αμερική και την Ευρώπη. Μέχρι το 2007, ήταν Διευθύνων σύμβουλος της Philips Consumer Electronics στην Κίνα. Νωρίτερα διετέλεσε Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Global Mainstream TV στη Σιγκαπούρη. 

Η νέα σύνθεση του δ.σ. της Public – MediaMarkt:

– Piet Coelewij, Πρόεδρος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος 

– Χρήστος Καλογεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος 

– Ιωάννης Καραγιάννης, Μη Εκτελεστικό Μέλος 

– Gerrit (Gert) van de Weerdhof, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος 

– Arif Yenal Gokyildirim, Μη Εκτελεστικό Μέλος 

– Ρούμπεν Μπουρλάς, Μη Εκτελεστικό Μέλος.  

– Φώτιος Γιαλούρης, Μη Εκτελεστικό Μέλος 

– Ιωάννης Παντολέων, Μη Εκτελεστικό Μέλος