Cenergy: Στα 8 εκατ. ευρώ τα κέρδη του α’ εξαμήνου – Αλλαγές στη διοίκηση

Cenergy: Στα 8 εκατ. ευρώ τα κέρδη του α’ εξαμήνου – Αλλαγές στη διοίκηση

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη κερδοφορία και «αντοχές» στον κορωνοϊό εμφάνισε στο α’ εξάμηνο του 2020 ο Όμιλος Cenergy Holdings, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της Σωληνουργεία Κορίνθου και της Ελληνικά Καλώδια.

Σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη που δημοσιεύθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 8,076 εκατ. ευρώ έναντι 4,3 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2019.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών συρρικνώθηκε κατά 16% και ανήλθε στα 417 εκατ. ευρώ, λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης στον κλάδο των σωλήνων χάλυβα.

Από την πλευρά τους, τα κέρδη EBITDA (σ.σ. προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων) αυξήθηκαν στα 40,1 εκατ. ευρώ από 38,5 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τους επιμέρους κλάδους, τα κέρδη EBITDA στους σωλήνες χάλυβα διαμορφώθηκαν σε 7,7 εκατ. ευρώ (13,5 εκατ. ευρώ το 2019) και στα καλώδια σε 32,9 εκατ. ευρώ (25 εκατ. ευρώ το 2019), με τα αποτελέσματα προ φόρων να καθορίζονται σε ζημιές 2,071 εκατ. ευρώ και κέρδη 14,5 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

«Η ισχυρή κερδοφορία που καταγράφει ο Όμιλος κατά το α’ εξάμηνο του 2020 καταδεικνύει αφενός την ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει κατά την πρόσφατη ιστορία του και αφετέρου τα αποτελέσματα των παραπάνω μέτρων που επέτρεψαν σε όλα τα εργοστάσια να λειτουργήσουν σε ικανοποιητικά επίπεδα κατά τη διάρκεια όλου του πρώτου εξαμήνου» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Όμιλος.

Αλλαγές στη διοίκηση

Ταυτόχρονα, το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου αποφάσισε να υιοθετήσει μια ενιαία δομή διοίκησης μ’ έναν κοινό διευθύνοντα σύμβουλο, θέση την οποία αναλαμβάνει από σήμεερα ο Αλέξιος Αλεξίου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και χθες (22/9), ο Όμιλος «έτρεχε» με δύο συν-διευθύνοντες συμβούλους, τον κ. Αλεξίου και τον κ. Ηλία Μπεκίρο. Ο τελευταίος θα παραμείνει μέλος της εκτελεστικής διοίκησης του Ομίλου και γενικός διευθυντής της Σωληνουργεία Κορίνθου.

«Η Cenergy Holdings αντιλαμβάνεται τις ραγδαίες αλλαγές στις παγκόσμιες αγορές παραγωγής και διανομής ενέργειας και την ανάγκη για την παροχή ολοκληρωμένων προϊοντικών λύσεων μεταφοράς ενέργειας προς τους πελάτες και των δύο κλάδων της.  Ως εκ τούτου, η απόφαση για μια ενιαία δομή διοίκησης θα οδηγήσει σε επιπλέον συνέργειες, ενώ θα ενισχύσει και την δομή κόστους της Εταιρείας» ήταν το αιτιολογικό της απόφασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή