ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς ένας επιχειρηματίας εμφιαλωμένων νερών εκθρόνισε τον Τζακ Μα της Αlibaba

pos-enas-epicheirimatias-emfialomenon-neron-ekthronise-ton-tzak-ma-tis-alibaba-561091516

O Τζακ Μα, ιδρυτής της Alibaba, έχασε τα σκήπτρα του πλουσιότερου επιχειρηματία στην Κίνα, με τον Ζονγκ Σανσάν, ιδρυτή της εταιρείας εμφιαλωμένων νερών Nongu Spring να καταλαμβάνει την κορυφή.

Ο Σανσάν ίδρυσε τη Nongu Spring το 1996, στην ανατολική επαρχία Ζετζιάγκ της Κίνας. Σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο μεγιστάνας των εμφιαλωμένων νερών βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με περιουσία 58,7 δισ. δολάρια. Ο Τζακ Μα του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, με περιουσία 56,7 δισ. δολαρίων, έχασε μια θέση. 

Έως τώρα, στην κατάταξη των δισεκατομμυριούχων στην Κίνα κυριαρχούσαν κυρίως επικεφαλής τεχνολογικών εταιρειών, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Nongfu Spring πραγματοποίησε στις αρχές του μήνα μια εντυπωσιακή είσοδο στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, αντλώντας πάνω από 900 εκατ. ευρώ. Ο Τζονγκ Σανσάν είναι επίσης εκ των διευθυντικών στελεχών μιας κορυφαίας εταιρείας εμβολίων, της Beijing Wantai. Η εταιρεία, που εργάζεται στην ανάπτυξη ενός ρινικού σπρέι κατά της Covid-19, εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Απρίλιο. Στη λίστα των 500 πλουσιότερων του κόσμου, ο Σανσάν βρίσκεται στην 17η θέση.

Με πληροφορίες από BBC