Καθαρά κέρδη 6,7 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Intracom

Καθαρά κέρδη 6,7 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Intracom

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας κλίμακας επίδραση είχε η πανδημική κρίση στα μεγέθη πρώτου εξαμήνου του ομίλου Intracom, που μέσω σειράς θυγατρικών εταιρειών δραστηριοποιείται στους τομείς των υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής υψηλής τεχνολογίας, των σύνθετων κατασκευαστικών έργων και των προηγμένων αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων. Σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα οικονομικά, η Intracom Holdings κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, κατέγραψε κάμψη πωλήσεων κατά 5,5%, στα 216,6 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (Ebitda) να υποχωρούν σε 12,6 εκατ. ευρώ, από 13,7 εκατ. ευρώ. Η υποχώρηση των ενοποιημένων πωλήσεων και της λειτουργικής κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο του 2020 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019 είναι «πλήρως ελεγχόμενη και εντός των αναμενόμενων βάσει των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει η πανδημία», όπως αναφέρει η διοίκηση της Intracom Holdings.

Κατά τη συγκρινόμενη χρονική περίοδο, τα κέρδη προ τόκων και φόρων (Ebit) μειώθηκαν κατά περίπου 22%, στα 5,9 εκατ. ευρώ. Το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, η Intracom Holdings εμφάνισε καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας 6,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019. Κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο, τα κέρδη μετά φόρων από διακοπείσες δραστηριότητες ανήλθαν σε 8,7 εκατ. ευρώ, από ζημίες 0,3 εκατ. ευρώ, έχοντας ενισχυθεί σημαντικά, δεδομένου ότι στις διακοπείσες δραστηριότητες καταγράφηκαν τα κέρδη ύψους 8,4 εκατ. ευρώ που είχε ο όμιλος λόγω της πώλησης της θυγατρικής του εταιρείας K-WIND Κιθαιρώνας στις 26 Ιουνίου. Από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ο όμιλος εμφάνισε κατά το πρώτο εξάμηνο ζημίες μετά από φόρους 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των δραστηριοτήτων κατέγραψε κέρδη 5,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 4,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου ανέρχεται σε 264 εκατ. ευρώ έναντι 260 εκατ. ευρώ στις 31/12/2019.

Κατά τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς ο όμιλος Intracom υπέγραψε νέες συμβάσεις αξίας 570 εκατ. ευρώ, με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων να διαμορφώνεται σε 1,2 δισ. ευρώ, ποσό που δεν συμπεριλαμβάνει, προς υπογραφή, έργα 205 εκατ. ευρώ.
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί όχι μόνο αντιμετωπίσαμε τα περιοριστικά μέτρα (σ.σ.: για την εξάπλωση της πανδημίας) με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες για τον όμιλο, αλλά με νέες συμβάσεις 570 εκατ. ευρώ εξασφαλίζουμε ισχυρή προοπτική ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Τέλος, στην εκπνοή του εξαμήνου ολοκληρώσαμε την πώληση της K-WIND, δημιουργώντας άμεσα αξία για την εταιρεία και τους μετόχους μας. Σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, δουλεύουμε εστιασμένοι στη συγκράτηση των βασικών μας μεγεθών σήμερα και ενισχύουμε την υποδομή για ισχυρή ανάπτυξη στο μέλλον», αναφέρει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Intracom Δημήτρης Κλώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή