Space Hellas: Αύξηση του τζίρου, παρά τον κορωνοϊό

Space Hellas: Αύξηση του τζίρου, παρά τον κορωνοϊό

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένος κατά 11,1% αποδείχθηκε ο κύκλος εργασιών της Space Hellas κατά το α’ εξάμηνο του 2020, γεγονός το οποίο αντανακλά τις «αντοχές» της εταιρείας στην κρίση του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα διαθέσιμα οικονομικά μεγέθη, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 33 εκατομμύρια ευρώ έναντι 29,7 εκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Τα μικτά κέρδη δε, ανήλθαν σε 7,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα αποτέλεσματα EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) έκλεισε με κέρδη 3 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 3,2 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι. Η εν λόγω υποχώρηση αποδίδεται στην αύξηση του κόστους λειτουργίας της τεχνικής διεύθυνσης και των νέων προσλήψεων.

Την ίδια ώρα, τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,062 εκατομμύριο ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη περιορίστηκαν στα 640.000 ευρώ από 783.000 ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες τόσο για τη λειτουργία όσο και για τις επενδυτικές δραστηριότητες του Ομίλου, καλύφθηκαν από την αύξηση του δανεισμού και τα διαθέσιμα ταμειακά διαθέσιμα.

«Η διοίκηση του ομίλου συνεχίζει με προσεκτικά βήματα την αναπτυξιακή πορεία της Space Hellas, που όπως αποτυπώθηκε και στα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου του 2020 εξελίσσεται σταθερά, ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό, τις υποδομές και την τεχνογνωσία της, ώστε να ανταποκριθεί με επάρκεια στα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και στις νέες συμβάσεις στο άμεσο μέλλον» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Space Hellas, Ιωάννης Μερτζάνης.

Και πρόσθεσε: «Τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως, ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης του COVID-19 είναι ήδη σε εξέλιξη σε πολλά σημεία στον κόσμο και τα μηνύματα για μια πιθανή ανακοίνωση νέων μέτρων περιορισμού και κοινωνικής αποστασιοποίησης (lock down) είναι στην επικαιρότητα. Για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν να υπάρξει σαφής πρόβλεψη για τον χρόνο τερματισμού των έκτακτων μέτρων σε διεθνές επίπεδο, την επιστροφή στην κανονικότητα και κατ’ επέκταση των συνθηκών της αγοράς για το 2ο εξάμηνο του έτους και τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης των μεγάλων έργων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή