To «λουκέτο» στις Disneyland φέρνει 28.000 απολύσεις

To «λουκέτο» στις Disneyland φέρνει 28.000 απολύσεις

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατάργηση 28.000 θέσεων εργασίας στα θεματικά πάρκα ψυχαγωγίας στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Walt Disney, με την εταιρεία να ανακοινώνει την απόφαση λίγο αφότου η πολιτεία της Καλιφόρνια άφησε να εννοηθεί ότι το θεματικό πάρκο Disneyland Resort θα πρέπει να παραμείνει κλειστό στο εγγύς μελλον, εξαιτίας της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Οι απολύσεις αποτελούν ακόμη ένα παράδειγμα των λεπτών ισορροπιών μεταξύ των κυβερνήσεων που προσπαθούν να εμποδίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού με περιοριστικά μέτρα και των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στον τρόπο λειτουργίας τους. 

Οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν ήταν σε καθεστώς αναστολής εργασίας από τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η Disney, λαμβάνοντας επίδομα ανεργίας, όχι όμως και αμοιβή. Περίπου τα δύο-τρίτα είναι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο αντίκτυπος της πανδημίας έγινε μεγαλύτερος εξαιτίας της απροθυμίας της πολιτείας της Καλιφόρνιας να άρει τους περιορισμούς που θα επέτρεπαν την επαναλειτουργία της Disneyland.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή