Bayer: Σχέδιο για εξοικονόμηση δαπανών 1,5 δισ. ευρώ σε βάθος 5ετίας

Bayer: Σχέδιο για εξοικονόμηση δαπανών 1,5 δισ. ευρώ σε βάθος 5ετίας

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο αναδιάρθρωσης, με στόχο την εξοικονόμηση δαπανών 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ έως το 2024, επεξεργάζεται η γερμανική εταιρεία Bayer AG, η οποία ειδικεύεται στον φαρμακευτικό και αγροχημικό τομέα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο γερμανικός «κολοσσός» επιχειρεί να αναδιοργανωθεί, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και την επιβράδυνση στην αγορά των αγροχημικών.

Στο πλαίσιο αυτό, πέραν της εξοικονόμησης δαπανών, αναμένεται να διοχετεύσει κονδύλια από τις διαθέσιμες ταμειακές ροές, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και του περιθωρίου κέρδους, όπως και τη μείωση του εταιρικού χρέους.

Ωστόσο, το υπό επεξεργασία σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο ακόμη βρίσκεται σε πρώιμα στάδια, ενδεχομένως θα περιλαμβάνει και πρόσθετες περικοπές θέσεων εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκτιμήσεις της διοίκησης για την εξέλιξη του Ομίλου, αναφέρουν ότι οι πωλήσεις του 2021 θα παραμείνουν στα επίπεδα του 2020, με τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή να παρουσιάζουν οριακή μείωση, σε όρους τρεχουσών τιμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή