Τεχνική βλάβη στο δίκτυο της Vodafone

Τεχνική βλάβη στο δίκτυο της Vodafone

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίχως υπηρεσίες κινητής, σταθερής και Ιντερνετ παρέμειναν χθες, για αρκετές ώρες, οι πελάτες της εταιρείας παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Vodafone. Ενδεικτικό του τεχνικού προβλήματος που αντιμετώπισε ο πάροχος είναι το γεγονός ότι ακόμη και η εταιρική ιστοσελίδα της Vodafone τέθηκε, για ορισμένα λεπτά, εκτός λειτουργίας.

Ποια είναι όμως η αιτία; To ταυτόχρονο τριπλό κόψιμο υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικής ίνας της Vodafone σε 3 διαφορετικές οδεύσεις, σε Βουλγαρία, Τουρκία και Σλοβενία-Κροατία, όπως έκανε γνωστό χθες η εταιρεία μέσω ανάρτησής της στο Facebook. Η εν λόγω φθορά προκάλεσε πρόβλημα στις υπηρεσίες Διαδικτύου, σταθερής και κινητής, γεγονός που οδήγησε στον κορεσμό του τηλεφωνικού κέντρου της Vodafone, με χιλιάδες συνδρομητές της να αναζητούν, ευλόγως, λύση διά τηλεφώνου.

Το τηλεπικοινωνιακό μπλακ άουτ στο δίκτυο της Vodafone, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, έλαβε τέλος χθες, περίπου στις οκτώ το βράδυ. Εως τότε, η βλάβη επιδιορθωνόταν σταδιακά, με αποτέλεσμα ορισμένοι συνδρομητές της να διαθέτουν πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες της εταιρείας και άλλοι να παραμένουν αποκλεισμένοι. «Εγιναν αμέσως οι απαιτούμενες τεχνικές εργασίες και το πρόβλημα σταδιακά αποκαθίσταται. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση», ανέφερε χθες η εταιρεία στην ανάρτησή της.

Πάντως, παραμένει ακόμη άγνωστο τι προκάλεσε την τριπλή ταυτόχρονη τομή στο υποθαλάσσιο καλώδιο της Vodafone σε Βουλγαρία, Τουρκία και Σλοβενία -Κροατία. Oπως ήταν αναμενόμενο, η γενικευμένη δυσλειτουργία του δικτύου της εταιρείας προκάλεσε εκνευρισμό στους πελάτες της, ο οποίος ήταν εντονότερος λόγω και της στροφής στην τηλεργασία εξαιτίας κορωνοϊού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή