ΗΠΑ: «Φτερά» κάνουν περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας στις αερομεταφορές

ΗΠΑ: «Φτερά» κάνουν περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας στις αερομεταφορές

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατάργηση περισσότερων από 30.000 θέσεων εργασίας προχωρούν οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, καθώς μέχρι στιγμής παραμένει το αδιέξοδο στις προσπάθειες έγκρισης ενός νέου πακέτου μέτρων στήριξης από το Κογκρέσο.

Η American Airlines ανακοίνωσε ότι απολύει 19.000 εργαζομένους, ενώ η United Airlines μειώνει το προσωπικό της κατά 13.000 εργαζομένους. Ο κλάδος των αερομεταφορών έχει υποστεί μείζον πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, με τα περιοριστικά μέτρα στις αεροπορικές μετακινήσεις να έχουν οδηγήσει σε δραματική μείωση της ζήτησης, κρατώντας καθηλωμένο το μεγαλύτερο μέρος του στόλου τους.

Οι εταιρείες διαβεβαιώνουν ότι εάν εγκριθεί νέος γύρος χρηματοδότησης είναι έτοιμες να επαναπροσλάβουν τους υπαλλήλους. Παρότι έχουν λάβει στήριξη αρκετών δισ. δολαρίων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η «αιμορραγία» συνεχίζεται. Η American Airlines εκτιμάται ότι χάνει περίπου 70 εκατ. δολάρια την ημέρα.

Το Κογκρέσο, στο πλαίσιο του ευρύτερου πακέτου μέτρων στήριξης και ανακούφισης που είχε εγκρίνει τον Μάρτιο είχε προσφέρει οικονομική βοήθεια άνω των 50 δισ. δολαρίων στους αερομεταφορείς, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προχωρήσουν σε απολύσεις έως την 1η Οκτωβρίου. «Λυπάμαι πάρα πολύ που φθάσαμε σε αυτό το σημείο. Δεν το αξίζατε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της American Airlines, Νταγκ Πάρκερ, στην επιστολή του προς το προσωπικό, ανακοινώνοντας τις απολύσεις.

Οι Δημοκρατικοί, που έχουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενέκριναν δεύτερο πακέτο στήριξης ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων, το οποίο προβλέπει χρηματοδότηση 20 δισ. δολαρίων για τις αεροπορικές. Όμως ο Λευκός Οίκός χαρακτηρίζει «υπερβολικά πολλά» τα 2,2 δισεκατομμύρια που ζητούν οι Δημοκρατικοί και πρότεινε χθες συμπληρωματικό πακέτο μέτρων, ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων.

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή