Ρεκόρ παραγωγής για την Tesla

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αριθμό ρεκόρ εκτινάχθηκαν οι παραδόσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων Tesla, κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου του 2020, κάτι το οποίο αποδεικνύει το ζωηρό παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον κλάδο της ηλεκτροκίνησης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο, κατασκευάστηκαν πάνω από 145.000 οχήματα, ενώ παραδόθηκαν σχεδόν 140.000 Ι.Χ..

Πρόκειται για τις υψηλότερες επιδόσεις όλων των εποχών για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, ξεπερνώντας ακόμη και τις 112.000 παραδόσεις στο δ’ τρίμηνο του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο β’ τρίμηνο του 2020, η παραγωγή των μοντέλων Tesla είχε καταγράψει σημαντική βουτιά, μόλις στα 82.000 οχήματα, λόγω του προσωρινού «λουκέτου» στο εργοστάσιο του Φρέμοντ.

Ωστόσο, η «βουτιά» αποδεικνύεται προσωρινή, με την παραγωγή να επανέρχεται σε προ-κορωνοϊού επίπεδα. Μάλιστα, η Tesla όχι μόνο ανακάμπτει πλήρως από την πανδημία, αλλά σημειώνει και περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων.

Αυτό βέβαια, εξηγείται κι από το ενισχυμένο ενδιαφέρον για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων παγκοσμίως, με τις επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα να τραβούν την «ανηφόρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή