Προσωρινό «λουκέτο» κινηματογράφων σε ΗΠΑ και Βρετανία

Προσωρινό «λουκέτο» κινηματογράφων σε ΗΠΑ και Βρετανία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας όλων των κινηματογραφικών της αιθουσών σε ΗΠΑ και Βρετανία αποφάσισε η Cineworld Group -η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφων στον κόσμο- μετά τις αποφάσεις των κινηματογραφικών στούντιο να μεταθέσουν για το 2021 την πρεμιέρα blockbuster ταινιών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από την Πέμπτη, η Cineworld θα κλείσει προσωρινά τους 536 κινηματογράφους Regal στις ΗΠΑ και τις 127 αίθουσες που διαθέτει στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένης και της αλυσίδας Picturehouse, σε μια κίνηση που επηρεάζει 45.000 θέσεις εργασίας.

Στον απόηχο των εξελίξεων, η μετοχή της Cineworld έκανε ενδοσυνεδριακή «βουτιά» 60% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, για να περιορίσει στη συνέχεια τις απώλειές της στο 39%. Από τις αρχές του έτους, ο κινηματογραφικός όμιλος έχει χάσει περίπου το 89% της χρηματιστηριακής του αξίας.

Το χρέος της Cineworld έχει εκτοξευθεί στα 8,5 δισ. δολάρια από μόλις 467 εκατ. δολάρια το 2017, εν μέσω της υλοποίησης των σχεδίων για επέκτασή της σε ξένες αγορές. Η σημερινή απόφαση έρχεται αφότου η Metro-Goldwyn-Mayer αποφάσισε την Παρασκευή να καθυστερήσει για δεύτερη φορά την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ, αφαιρώντας μια από τις πιο σημαντικές ταινίες στην ήδη «φτωχή» λίστα νέων ταινιών πρώτης προβολής του 2020.

Η απόφαση που έλαβε η Cineworld ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος, Μούκι Γκράιντιγκερ. Η Cineworld είχε ανοίξει τις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιούλιο «γεμάτη αισιοδοξία», όμως η καθυστέρηση της πρεμιέρας της νέας ταινίας Τζέιμς Μποντ ήταν πολύ μεγάλο πλήγμα, ανέφερε ο κ. Γκρέιντιγκερ σε email προς το προσωπικό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή