Elton: Απέκτησε το 100% της Elton Marmara στην Τουρκία

Elton: Απέκτησε το 100% της Elton Marmara στην Τουρκία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής που διατηρεί στην Τουρκία, Elton Marmara, προχώρησε ο Όμιλος Elton, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών δραστηριοτήτων στη γειτονική χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, ο ελληνικός Όμιλος διατηρούσε το 80% των μετοχών της τουρκικής θυγατρικής και πλέον, μέσω της Elton Corporation SA Ρουμανίας, απόκτησε και το εναπομείναν 20% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επιτρέπει στην Elton να εδραιώσει την πρόσβασής της σε μια αγορά 82 εκατομμυρίων καταναλωτών και αξίας 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ELTON, Νέστωρ Παπαθανασίου, τόνισε ότι «η συγκεκριμένη επένδυση αντανακλά τη δύναμη και τον ρόλο που έχει η επιχειρηματικότητα και η συνεργασία ακόμα και μπροστά σε εξαιρετικές δύσκολες και ρευστές προκλήσεις»

Από την πλευρά του, ο οικονομικός διευθυντής, Αντώνης Γιάσσαρης, επεσήμανε ότι «επισφραγίζεται πλέον η διείσδυση σε μία εκ των σημαντικότερων και διαρκώς ανερχόμενων αγορών, αυτήν της Τουρκίας, η οποία θέλουμε να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα για τα επόμενα αναπτυξιακά μας σχέδια με την περεταίρω και σταδιακή ανάπτυξή Elton Marmara σε νέες αγορές, εντός και εκτός Τουρκίας»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Elton Marmara δραστηριοποιείται στον χώρο της προώθησης και διανομής χημικών πρώτων υλών και προσθέτων για τη βιομηχανία, στους τομείς των τροφίμων και ζωοτροφών, βιομηχανικών εφαρμογών, φαρμάκων, καλλυντικών και απορρυπαντικών, καθώς και επεξεργασίας νερού και επιφανειών. Ο κύκλος εργασιών, για το α’ εξάμηνο του 2020, ανήλθε σε 29,4 εκατ. τουρκικές λίρες ή 4,1 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019 είχε κλείσει με ετήσιο τζίρο  8,1 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή