ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο 35 εκατ. ευρώ στην H&M – Παρακολουθούσε εκατοντάδες εργαζομένους της

prostimo-35-ekat-eyro-stin-h-amp-038-m-amp-8211-parakoloythoyse-ekatontades-ergazomenoys-tis-561105037

Πρόστιμο 35,3 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία ένδυσης H&M, η οποία «καταδικάστηκε» για παράνομη παρακολούθηση εκατοντάδων εργαζόμενων στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το επίσημο «κατηγορώ», ο σουηδικός κολοσσός τηρούσε «εκτεταμένα αρχεία» για την οικογένεια, τη θρησκεία και την υγεία του εργατικού δυναμικού που διατηρεί στο κέντρο εξυπηρέτησης στη Νυρεμβέργη.

Μάλιστα, η διοίκηση αποδέχθηκε πλήρως την ευθύνη και διαβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να αποζημιώσει τους θιγόμενους εργαζόμενους. «Όλοι οι εργαζόμενοι στο κέντρο εξυπηρέτησης, καθώς και όσοι εργάζονταν για τουλάχιστον έναν μήνα έως τον Μάιο του 2018, όταν και τέθηκε σε ισχύ ο κανονισμός GDPR, θα λάβουν οικονομική αποζημίωση»

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο στην Ευρώπη, με βάση τους αναθεωρημένους κανόνες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι είναι γνωστοί και ως GDPR. Πέρυσι, οι γαλλικές αρχές είχαν επιβάλλει πρόστιμο 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Google για αντίστοιχου περιεχομένου παραβάσεις.