ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

LSE – Euronext: Στα 4,5 δισ. η αξία του deal για το Χρηματιστήριο του Μιλάνου

LSE – Euronext: Στα 4,5 δισ. η αξία του deal για το Χρηματιστήριο του Μιλάνου

Κοντά στην πώληση της Borsa Italiana, φορέα λειτουργίας του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου, βρίσκεται η London Stock Exchange (LSE), όπως δηλώνουν πηγές με γνώση επί τους θέματος, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Το deal αναμένεται να ανακοινωθεί έως αύριο, Παρασκευή, και η αξία του εκτιμάται στα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του εταιρικού χρέους. Αγοραστές θα είναι η Euronext NV, από κοινού με ακόμη δύο ιταλικές τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση της Borsa Italiana αποτελεί αναγκαία συνθήκη, προκειμένου η LSE να ολοκληρώσει την αγορά της εταιρείας χρηματιστηριακών δεδομένων Rifinitiv, αξίας 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Borsa Italiana, πέραν του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου, είναι ιδιοκτήτρια και της MTS SpA, της πλατφόρμας μέσω της οποίας πραγματοποιούνται οι συναλλαγές για τα ιταλικά κρατικά ομόλογα.

Η Euronext, από την πλευρά της, η οποία ήδη διαθέτει τα Χρηματιστήρια του Παρισιού και του Άμστερνταμ, αναμένεται να επωφεληθεί σημαντικά από το deal, καθώς οι 28 από τις 50 εταιρείες, οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη Euro Stoxx, θα είναι εγγεγραμμένες στα δικά της χρηματιστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιπες δύο ιταλικές εταιρείες, οι οποίες συμμετέχουν στο deal, είναι η κρατική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti και η Intesa Sanpaolo, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας. Σε αντάλλαγμα, αναμένεται να λάβουν το 8% και το 2%, αντίστοιχα, των μετοχών της Euronext.