Ανέβασε ταχύτητα η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου τον Σεπτέμβριο

Ανέβασε ταχύτητα η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου τον Σεπτέμβριο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, με τις πωλήσεις να σημειώνουν απροσδόκητη άνοδο τον Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά φέτος. «Γκάζι» πάτησε και η ελληνική αγορά, με 20,5% αύξηση των πωλήσεων έναντι του Σεπτεμβρίου 2019.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων ανέκαμψαν 3,1% τον προηγούμενο μήνα, έναντι πτώσης 18,9% του Αυγούστου και βάζοντας φρένο στο καθοδικό σερί που είχε καταγραφεί από τις αρχές του έτους. Στη διαρκεια του Σεπτεμβρίου, πωλήθηκαν 933.987 νέα οχήματα στην Ε.Ε. Μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών, οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο σε Ιταλία, Γερμανία -δύο από τις χώρες που προσφέρουν κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων- αλλά και στην Ελλάδα, όπου τον Σεπτέμβριο πωλήθηκαν συνολικά 7.107 αυτοκίνητα. Στον αντίποδα, η ζήτηση σε Ισπανία και Γαλλία συνέχισε να κινείται πτωτικά, με υποχώρηση 13,5% των πωλήσεων στην ισπανική αγορά και κατά 3% στη γαλλική.

Στο εννεάμηνο του 2020, η ζήτηση για νέα αυτοκίνητα στην Ε.Ε. συρρικνώθηκε κατά 28,8%, στα 7 εκατ. οχήματα, περίπου 2,9 εκατ. οχήματα λιγότερα σε σύγκριση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2019. Η αγορά της Ισπανίας εμφάνισε τη μεγαλύτερη πτώση(-38,3%), ενώ ακολουθεί η Ιταλία(34,2%), Γαλλία(-28,9%) και Γερμανία(-25,5%). Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά εμφάνισαν πτώση 35,3%, στα 60.046 αυτοκίνητα, από 92.772 στο εννεάμηνο του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή