Επιστρεπτέα προκαταβολή 3: 371,5 εκατ. ευρώ σε 28.401 δικαιούχους

Επιστρεπτέα προκαταβολή 3: 371,5 εκατ. ευρώ σε 28.401 δικαιούχους

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσό, συνολικού ύψους 371,5 εκατ. ευρώ, πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 28.401 δικαιούχων του τρίτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή 3 μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 71.184, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 625,3 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, 83.234 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η προθεσμία οριστικής υποβολής της αίτησης λήγει την προσεχή Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020.

Οι πληρωμές του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστούν προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Το ποσό του τρίτου κύκλου της επιστρεπτέας ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ και μπορούν να ενταχθούν εποχικές και τουριστικές ατομικές επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή που δεν απασχολούσαν κανέναν εργαζόμενο με σύμβαση εργασίας την 1η Αυγούστου 2020, καθώς και ατομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, των συνεδρίων και εκθέσεων και σε άλλους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία και δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή.

Αμέσως μετά το τέλος της σχετικής διαδικασίας θα ανοίξει ένας ακόμη κύκλος, ο τέταρτος, τον προσεχή Νοέμβριο, συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Μέσω του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν χρηματοδοτηθεί 120.000 επιχειρήσεις, κυρίως μικρές και πολύ μικρές, όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Επισήμανε πως «η συνολική στήριξη του κράτους προς τις επιχειρήσεις, μέσω του εν λόγω χρηματοδοτικού σχήματος, αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,1 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του 4ου κύκλου, που θα ακολουθήσει τον Νοέμβριο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή