Eurobank: Ασφαλή το e-banking και το m-banking της τράπεζας

Eurobank: Ασφαλή το e-banking και το m-banking της τράπεζας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφαλή είναι τα συστήματα e-banking και m-banking της Eurobank, όπως διαβεβαίωσε η διοίκηση της τράπεζας, σε ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα, είχαν διαρρεύσει πληροφορίες περί προσπάθειας υποκλοπής των προσωπικών στοιχείων και των κωδικών πελατών της Eurobank, μέσω των συστημάτων e-banking και m-banking (σ.σ. mobile banking).

Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα επέστησε την προσοχή των πελατών, ώστε να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι προσεκτικοί κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.

Κι αυτό, διότι υπάρχει ο κίνδυνος υποκλοπής στοιχείων μέσω της διαδικασίας “fishing” (σ.σ. ψαρέματος) στοιχείων χρηστών. 

Η ανακοίνωση της Eurobank

Η Eurobank ενημερώνει ότι τα συστήματα της και ειδικά το e-banking και m-banking είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

Επίσης επιστεί την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών.

Η Τράπεζα ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ΄ αυτόν τον τρόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή