ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Ασφαλή το e-banking και το m-banking της τράπεζας

Eurobank: Ασφαλή το e-banking και το m-banking της τράπεζας

Ασφαλή είναι τα συστήματα e-banking και m-banking της Eurobank, όπως διαβεβαίωσε η διοίκηση της τράπεζας, σε ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα, είχαν διαρρεύσει πληροφορίες περί προσπάθειας υποκλοπής των προσωπικών στοιχείων και των κωδικών πελατών της Eurobank, μέσω των συστημάτων e-banking και m-banking (σ.σ. mobile banking).

Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα επέστησε την προσοχή των πελατών, ώστε να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι προσεκτικοί κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.

Κι αυτό, διότι υπάρχει ο κίνδυνος υποκλοπής στοιχείων μέσω της διαδικασίας “fishing” (σ.σ. ψαρέματος) στοιχείων χρηστών. 

Η ανακοίνωση της Eurobank

Η Eurobank ενημερώνει ότι τα συστήματα της και ειδικά το e-banking και m-banking είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

Επίσης επιστεί την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών.

Η Τράπεζα ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ΄ αυτόν τον τρόπο.