ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λουκέτο» σε καταστήματα στην Ευρώπη εξετάζει η Gap

«Λουκέτο» σε καταστήματα στην Ευρώπη εξετάζει η Gap

Το ενδεχόμενο να κλείσει ορισμένα καταστήματα σε χώρες της Ευρώπης εξετάζει η Gap Inc., καθώς ο αμερικανικός όμιλος ειδών ένδυσης βρίσκεται αντιμέτωπος με πτωτική πορεία των πωλήσεων εν μέσωω πανδημίας και εντονότερων ανταγωνιστικών πιέσεων.

Η Gap -που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο- διέθετε δίκτυο 129 καταστημάτων επωνυμίας Gap στην Ευρώπη. Μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται περιλαμβάνεται και ενδεχόμενο κλείσιμο υποκαταστημάτων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιρλανδία και Ιταλία έως τα μέσα του 2021.

Η στροφή των καταναλωτών προς αλυσίδες ένδυσης όπως η Zara και Η&Μ, σε συνδυασμό με την κρίση εξαιτίας του κορωνοϊού πιέζουν προς τα κάτω τις πωλήσεις. Παρ΄ όλα αυτά, οι πωλήσεις μέσω Διαδικτύου για τα εμπορικά σήματα Old Navy και Athleta της Gap έχουν σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο από την έναρξη της πανδημίας. Ο όμιλος επανεξετάζει και το μοντέλο αποθήκης και διανομής καθώς και τις δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου της Banana Republic στην Ευρώπη.

Στις αρχές του έτους, η Gap είχε ανακοινώσει σχέδια για το κλείσιμο περισσότερων από 225 μη-κερδοφόρων καταστημάτων Gap και Banana Republic παγκοσμίως, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης.