«Λουκέτο» σε καταστήματα στην Ευρώπη εξετάζει η Gap

«Λουκέτο» σε καταστήματα στην Ευρώπη εξετάζει η Gap

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να κλείσει ορισμένα καταστήματα σε χώρες της Ευρώπης εξετάζει η Gap Inc., καθώς ο αμερικανικός όμιλος ειδών ένδυσης βρίσκεται αντιμέτωπος με πτωτική πορεία των πωλήσεων εν μέσωω πανδημίας και εντονότερων ανταγωνιστικών πιέσεων.

Η Gap -που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο- διέθετε δίκτυο 129 καταστημάτων επωνυμίας Gap στην Ευρώπη. Μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται περιλαμβάνεται και ενδεχόμενο κλείσιμο υποκαταστημάτων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιρλανδία και Ιταλία έως τα μέσα του 2021.

Η στροφή των καταναλωτών προς αλυσίδες ένδυσης όπως η Zara και Η&Μ, σε συνδυασμό με την κρίση εξαιτίας του κορωνοϊού πιέζουν προς τα κάτω τις πωλήσεις. Παρ΄ όλα αυτά, οι πωλήσεις μέσω Διαδικτύου για τα εμπορικά σήματα Old Navy και Athleta της Gap έχουν σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο από την έναρξη της πανδημίας. Ο όμιλος επανεξετάζει και το μοντέλο αποθήκης και διανομής καθώς και τις δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου της Banana Republic στην Ευρώπη.

Στις αρχές του έτους, η Gap είχε ανακοινώσει σχέδια για το κλείσιμο περισσότερων από 225 μη-κερδοφόρων καταστημάτων Gap και Banana Republic παγκοσμίως, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή