Μυτιληναίος: Ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου Atacama στη Χιλή

Μυτιληναίος: Ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου Atacama στη Χιλή

Το έργο Atacama είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έργο στη Χιλή.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση της κατασκευή της μονάδας ηλιακής ενέργειας ισχύος 170MW στον δήμο Pica στο Tarapaca της Χιλής («έργο Atacama»), ανακοίνωσε ο Τομέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας («RSD Business Unit») της  Μυτιληναίος, μετά από περίπου 15 μήνες. 

Η σύμβαση υπεγράφη με την Atacama Solar S.A., θυγατρική της Sonnedix, στις 10 Απριλίου 2019 και η Προκήρυξη ανάθεσης εκδόθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2019.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μυτιληναίος, παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία Covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, όλες οι κατασκευαστικές εργασίες εκτελέστηκαν χωρίς διακοπή και ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα και χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο κανένας από το προσωπικό. “Έτσι, καταδεικνύει για ακόμα μία φορά πως βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους αναδόχους EPC παγκοσμίως, για projects ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας, καθώς καταφέρνει να παραδίδει όλα τα έργα σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα”, αναφέρει η εταιρεία.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιελάμβανε το σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμού και την κατασκευή (EPC) της μονάδας ηλιακής ενέργειας, καθώς και την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O & M) για δύο έτη.

Το έργο Atacama είναι το μεγαλύτερο έργο της Sonnedix και το δεύτερο μεγαλύτερο έργο στη Χιλή. Η Μυτιληναίος έχει ήδη καθιερωθεί στη χώρα, αφού εστιάζει στρατηγικά στην αγορά ηλιακής ενέργειας της Λατινικής Αμερικής, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή