Νέα «επίθεση» Βεστάγκερ κατά τεχνολογικών κολοσσών με το Νόμο Περί Ψηφιακών Υπηρεσιών

Νέα «επίθεση» Βεστάγκερ κατά τεχνολογικών κολοσσών με το Νόμο Περί Ψηφιακών Υπηρεσιών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρότερους κανονισμούς για τη λειτουργία των τεχνολογικών κολοσσών ανακοίνωσε η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ζητώντας πιο δραστικά μέτρα για την απομάκρυνση παράνομου και επιβλαβούς περιεχομένου και πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των στρεβλώσεων στην ψηφιακή αγορά.

Στο πλαίσιο του Νόμου περί Ψηφιακών Υπηρεσιών, οι οnline πλατφόρμες θα πρέπει να ελέγχουν την ταυτότητα των πωλητών προτού επιτρέψουν τη χρήση των υπηρεσιών τους, σε μία κίνηση που έχει ως στόχο να αποφευχθεί η διασπορά παράνομου και επικίνδυνου περιεχομένου. 

Οι τεχνολογικές εταιρείες θα πρέπει να καταθέτουν αναφορές για τις ενέργειές τους και να ενημερώνουν τους χρήστσςε για τις διαφημίσεις που βλέπουν και το γιατί θέτουν στο στόχαστρο συγκεκριμένες διαφημίσεις, εξήγησε η επίτροπος Βεστάγκερ.

Ο Νόμος περί Ψηφιακών Υπηρεσιών έχει δύο πυλώνες», εξήγησε η κ. Βεστάγκερ στο πλαίσιο εκδήλωσης του European Policy Center. «Ο πρώτος πυλώνας αφορά μια σαφή λίστα με τα «πρέπει» και «δεν πρέπει» για τους «φύλακες» των ψηφιακών πυλών», εξήγησε η κ. Βεστάγκερ.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά ένα εναρμονισμένο πλαίσιο εποπτείας και έρευνας της ψηφιακής αγοράς μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. «Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε ένα εναρμονισμένο πλαίσιο κανόνων που θα μας επιστρέψουν να ερευνήσουμε ορισμένα διαρθρωτικά προβλήματα των ψηφιακών αγορών και, εάν κριθεί αναγκαίο, να αναλάβουμε δράση ώστε να καταστήσουμε ανταγωνιστικές αυτές τις αγορές», δήλωσε η κ. Βεστάγκερ.

Η Ευρωπαία επιτροπος θα παρουσιάσει επισήμως τους νέους κανονισμούς στις 2 Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσει διαβούλευση με τις χώρες τις Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προτού εγκριθεί σε νόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή