Πώς δοκιμάζει η Nissan τις βαφές των αυτοκινήτων της (βίντεο)

Πώς δοκιμάζει η Nissan τις βαφές των αυτοκινήτων της (βίντεο)

Αυτοκινητάκια στην υπηρεσία της έρευνας ποιότητας.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πρωτότυπη πρακτική δοκιμής των βαφών της για τα αυτοκίνητά της εφαρμόζει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, βάζοντας σε μίνι πλυντήριο αυτοκινητάκια για να δει αν η βαφή τους αντέξει.

Σε μια διαδικασία που χωρίς αμφιβολία τραβά τα βλέμματα ακόμη και παιδιών προσχολικής ηλικίας, η εταιρία χρησιμοποιεί τις βαφές της σε μοντέλα των αυτοκινήτων της, μήκους όχι περισσότερου των 10 εκατοστών, με σκοπό να δοκιμάσει την αντοχή των χρωμάτων της.

Όπως φαίνεται σε βίντεο της αυτοκινητοβιομηχανίας που δημοσιεύει το Business Insider, τα αυτοκινητάκια δέχονται πρώτα κάποια υλικά πάνω τους, όπως χώμα και καθαριστικές ύλες, που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν τη βαφή τους.

Κατόπιν μπαίνουν σε ένα μίνι-πλυντήριο αυτοκινήτου, όπου 10.000 βουρτσάκια στρέφονται με ρυθμό 180 στροφών το λεπτό τρίβοντας με δύναμη το αυτοκινητάκι.

Εφόσον η εκάστοτε βαφή που έχει χρησιμοποιηθεί παραμείνει χωρίς γρατζουνιές ή αλλοιώσεις, προκρίνεται πλέον για χρήση στα κανονικά αυτοκίνητα της Nissan.

Παραμένει άγνωστο ποιοι τυχεροί μπόμπιρες λαμβάνουν στη συνέχεια τα χρησιμοποιημένα μοντέλα…

Πηγή: Business Insider

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή