Brexit: Η Φραγκφούρτη «κλέβει» 400 δισ. δολάρια από το City του Λονδίνου

Brexit: Η Φραγκφούρτη «κλέβει» 400 δισ. δολάρια από το City του Λονδίνου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιουσιακά στοιχεία, αξίας 60 δισ. δολαρίων, μεταφέρει η Goldman Sachs από τη Βρετανία στη Φραγκφούρτη, σε μια ακόμη ένδειξη ότι οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες ενισχύουν τις δραστηριότητές τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προετοιμάζονται για το Brexit.

Η Goldman Sachs -μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street- σχεδιάζει να μεταφέρει μεταξύ 40 και 60 δισ. δολαρίων στη θυγατρική της στη Γερμανία έως τα τέλη του έτους, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η Goldman Sachs Europe SE, θυγατρική της Goldman με έδρα τη Φραγφκούρτη, είχε ενεργητικό αξίας 3 δισ. ευρώ(3,6 δισ. δολάρια) στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με την ετήσια οικονομική της έκθεση.

Καθώς απομένουν λιγότερες από 40 εργάσιμες ημέρες μέχρις ότου εκπνεύσει η μεταβατική περίοδος για το Brexit, οι διεθνείς τραπεζικοί οργανισμοί επιταχύνουν τα σχέδιά τους για τη διαχείριση της αυξημένης δραστηριότητας πελατών που αναμένεται από την 1η Ιανουαρίου. Ακόμη και εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εξασφαλίσει εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε., οι οίκοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Λονδίνο θα χάσουν τα δικαιώματα διαβατηρίου.

Με την JP Morgan Chase & Co. να έχει ήδη μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία 230 δισ. δολαρίων στη Φραγκφούρτη, τα σχέδια της Goldman συνεπάγονται ότι οι δύο αμερικανικές τράπεζες αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα δύο-τρίτα των σχεδόν 400 δισ. ευρώ που θα έχουν μεταφέρει έως τα τέλη του έτους οι ξένες τράπεζες στη Φραγκφούρτη, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Bundesbank.

Toν Σεπτέμβριο, η Goldman επιτάχυνε τα σχέδιά της να μεταφέρει περισσότερους από 100 εργαζομένους από Λονδίνο σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, ενώ η JPMorgan ζήτησε περίπου 200 εργαζομένους να μετακομίσουν από το Λονδίνο σε άλλες πόλεις. Σύμφωνα με έκθεση της EY, οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μεταφέρει εκτός Βρετανίας περίπου 7.500 θέσεις εργασίας από τότε που οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή