ΕΣΑ: Ζητεί απαλλαγή ενοικίου για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή

ΕΣΑ: Ζητεί απαλλαγή ενοικίου για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως πρωτοβουλίες που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών τα μέτρα, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, που παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων. Για να έχουν όμως αποτελεσματικό αντίκτυπο στο σύνολο της οικονομίας πρέπει να εξασφαλιστεί η έγκαιρη καταβολή όλων των επιδομάτων και η απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης για την άμεση υλοποίηση των μέτρων, υπογραμμίζει ο ΕΣΑ, σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών.

Ο Ε.Σ.Α στοχεύοντας στην επιβίωση των χιλιάδων υγιών επιχειρήσεων της χώρας, ανεξαρτήτως κλάδου, εμμένει στην πρότασή του για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για όσους έχουν κλείσει υποχρεωτικά με κρατική εντολή, με ταυτόχρονη επιδότηση του κόστους των ιδιοκτητών επαγγελματικών ακινήτων. Το συνολικό κόστος αυτής της παρέμβασης, υπολογίζεται σε λιγότερο από 100 εκατ. ευρώ και αποτελεί σημαντικό παράγοντα  αποτροπής λουκέτων και χαμένων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, ο ΕΣΑ επαναφέρει την πρόταση μας για τη διαχείριση του θέματος των επιταγών. Για τις επιταγές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου προτείνει να μετατεθεί η αποπληρωμή τους 60 ημέρες μετά την λήξη του Lockdown, με ταυτόχρονη ισόποση χρηματοδότηση των κομιστών, λαμβάνοντας υπόψη και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που θα πρέπει να καλυφθούν έως το τέλος του έτους.

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, ο Ε.Σ.Α εκφράζοντας την αγωνία των συναδέλφων, θεωρεί δίκαια και αναγκαία για την επιβίωση επιχειρήσεων και εργαζομένων τα παραπάνω αιτήματα», επισημαίνεται στην επιστολή του ΕΣΑ προς τον κ. Σταϊκούρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή