ΓΣΕΕ: Ζητεί ακύρωση απολύσεων που έγιναν πριν από το lockdown

ΓΣΕΕ: Ζητεί ακύρωση απολύσεων που έγιναν πριν από το lockdown

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων που έχει προκαλέσει η πανδημία ζητεί η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος(ΓΣΕΕ). Με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, βασικό αίτημα της ΓΣΕΕ είναι η ακύρωση των απολύσεων, πριν από τη νέα καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, με τη θέσπιση ειδικής διάταξης, που θα καθιστά άκυρες τις καταγγελίες συμβάσεων που έγιναν τουλάχιστον 10 ημέρες, πριν από το νέο lockdown.

Η ΓΣΕΕ ζητεί μεταξύ άλλων την εφαρμογή άμεσων αποκαταστατικών ρυθμίσεων για τους εποχικούς εργαζομένους και για τους εργαομένους που παρέχουν εργασία σε συνθήκες εποχικότητας. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση για την προστασία θέσεων εργασίας από καταχρηστικές και παράνομες εργοδοτικές πρακτικές, ζητώντας τη θέσπιση διάταξης νόμου που να καθιστά άκυρες τις καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας που έλαβαν χώρα τουλάχιστον 10 ημέρες πριν τη θέση σε ισχύ της ΚΥΑ της 6ης Νοέμβρη 2020 (Β΄4899) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τον καθολικό περιορισμό της κυκλοφορίας στο σύνολο της επικράτειας.

Τέλος, ζητεί παράταση ισχύος των ΣΣΕ που έληξε η διάρκεια ισχύος τους ή/και η παράταση της ισχύος τους έως το τέλος του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή