Ημέρα των Εργένηδων: Νέο ρεκόρ online παραγγελιών άνω των 70 δισ. δολαρίων

Ημέρα των Εργένηδων: Νέο ρεκόρ online παραγγελιών άνω των 70 δισ. δολαρίων

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίπεδα-ρεκόρ έχουν ανέλθει οι παραγγελίες στις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Alibaba στη διάρκεια της Ημέρας των Εργένηδων(Singles Day), έχοντας ξεπεράσει έως το απόγευμα της Τετάρτης το όριο των 70 δισ. δολαρίων και υπερβαίνοντας το ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς.

Εν μέσω των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, οι καταναλωτές «ξέδωσαν» στο Διαδίκτυο κι έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τις ειδικές εκπτώσεις και προσφορές, αγοράζοντας έως και 16 εκατομμύρια προϊόντα σε έκπτωση.

Η 11η Νοεμβρίου, που αποτελεί την Ημέρα των Εργένηδων, αποτελεί τη μεγαλύτερη σε πωλήσεις ημέρα του έτους, έχοντας ξεπεράσει την Μαύρη Παρασκευή και τη Cyber Monday στις ΗΠΑ. «Εξαιτίας της νόσου Covid-19, πολλοί Κινέζοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, γεγονός που ενισχύει την online κατανάλωση», εξηγεί ο Λιού Μπο, αντιπρόεδρος της Alibaba.

Η Singles Day καθιερώθηκε τοήλθα 2009 και συνοδεύεται από εορταστικές εκδηλώσεις με συμμετοχή διάσημων καλλιτεχνών. Οι πωλήσεις είχαν ανέλθει πέρυσι στα 38,4 δισ. δολάρια. Φέτος και μέχρι τις απογευματινές ώρες, είχαν φθάσει στα 467,5 δισ. γιουάν(70,59 δισ. δολάρια), όπως ανακοίνωσε η Alibaba, δεχομένη ρεκόρ 583.000 παραγγελιών ανά δευτερόλεπτο.

Η επιτυχία της Singles Day αποτελεί ανακούφιση για την Αlibaba Group Holding, αφότου έχασε το 10% της χρηματιστηριακής της αξίας την προηγούμενη εβδομάδα, όταν οι ρυθμιστικές αρχές εμπόδισαν την αρχική δημόσια εγγραφή της θυγατρικής της, Ant Group.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή