Έρχεται τροπολογία για τις ακάλυπτες επιταγές

Έρχεται τροπολογία για τις ακάλυπτες επιταγές

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που θα δίνει λύση στο πρόβλημα των ακάλυπτων επιταγών. Η τροπολογία θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα πρόσθετα μέτρα στήριξης, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο για τη στήριξη των επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από το lockdown τριών εβδομάδων.

Η τροπολογία αναμένεται να προβλέπει το «πάγωμα» καταβολής των επιταγών για 75 ημέρες, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1. Στην ίδια τροπολογία θα ενταχθούν κι άλλες ρυθμίσεις όπως η παράταση του ΦΠΑ στο 6% για τις μάσκες και μετά το τέλος του έτους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι «δεν θα αφήσουμε καμία επιχείρηση να καταρρεύσει».

Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020, η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών ανήλθε στα 97,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε σύγκριση με τα επίπεδα στο αντίστοιχο διάστημα του 2019(107 εκατ. ευρώ), γεγονός που αποδίδεται στην αναστολή προθεσμιών για την εξόφληση επιταγών που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των ευρύτερων μέτρων στήριξης εν μέσω πανδημίας. Τον Σεπτέμβριο όμως, κατά την εκποή της περιόδου χάριτος 75 ημερών, σφραγίσθηκαν συνολικά 1.544 επιταγές αξίας 23,36 εκατ. ευρώ, 155,21% περισσότερες σε σύγκριση με τον Αύγουστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή