Αδ. Γεωργιάδης: Θα γίνουν έλεγχοι για τις τιμές των προϊόντων

Αδ. Γεωργιάδης: Θα γίνουν έλεγχοι για τις τιμές των προϊόντων

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτή την Κυριακή δεν θα ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ όπως είχαμε στην αρχή αποφασίσει. Δεν είναι τόσο μεγάλη η κίνηση, ούτε έχουμε καμία μεγάλη εικόνα συνωστισμού και είπαμε δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κίνηση και την Κυριακή στους δρόμους» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε ούτως ή άλλως αυτό ήταν και το αίτημα των εργαζομένων στα σούπερ-μάρκετ, να μην λετουργήσουν την Κυριακή. Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο νέο ωράριο και το κλέισιμο των σούπερ-μάρκετ στις 20.30 το βράδυ, ακριβώς για να προλαβαίνουν πελάτες και εργαζόμενοι να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Στην παρατήρηση που του έθεσε ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ότι «από την ημέρα που ξεκίνησε το δεύτερο αυτό lockdown, έχουμε συνεχείς ανατιμήσεις των σούπερ μάρκετ σε βασικά είδη διατροφής, όπως καταγράφεται από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Πιστεύω ότι η συμπεριφορά των καταναλωτών μπορεί να επηρεάσει τις τιμές προς τα κάτω. Εμείς θα κάνουμε ελέγχους για τις τιμές. Είναι προφανές ότι εκεί που υπάρχουν υπερβολικές αυξήσεις θα ζητήσουμε και λόγο».

«Ξεκαθαρίζω ότι είμαστε εδώ και παρακολουθούμε το φαινόμενο. Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην αγορά. Δεν πρέπει κανένας τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας να σκεφτεί ότι πρέπει να τα αξιοποιήσει για να κάνει αρπαχτές. Αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Θα λάβουμε κάθε αναγκαίο μέτρο για να το εμποδίσουμε και θα τιμωρήσουμε πάρα πολύ αυτούς που το κάνουν, οι οποίοι θα δείξουν ότι δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση των ευθυνών, που όλοι έχουμε, έναντι του ελληνικού λαού, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή».

Ο υπουργός κάλεσε τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν την εφαρμογή «e-καταναλωτής» να κατεβάσουν την εφαρμογή στο κινητό τους, είναι και για android και για apple συσκευές, άρα, σε όλα τα smart κινητά και να κάνουν χρήση της. Είναι, είπε «τόσο εύκολη και είναι κρίμα κάποιος να σου κλέβει τα λεφτά από την τσέπη, ενώ μπορείς στο κινητό σου να βάλεις τα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν και αυτομάτως ο υπολογιστής στο κινητό να σου πει, στα πόσα μέτρα από το σπίτι σου, πόσα λεφτά θα κερδίσεις, αν επιλέξεις να πας στο α κατάστημα ή στο β κατάστημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή