ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια προϊόντα επιστρέφουν στα ράφια των σούπερ-μάρκετ

Ποια προϊόντα επιστρέφουν στα ράφια των σούπερ-μάρκετ

Προϊόντα που προστατεύουν από το κρύο, όπως κουβέρτες και θερμαντικά σώματα, θα μπορούν να πωλούν τα σούπερ-μάρκετ, εν όψει του κύματος ψύχους που αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Η νέα τροποποιημένη λίστα των προϊόντων που απαγορεύεται να πωλούνται στα σούπερ-μάρκετ -με εξαίρεση ορισμένα βιομηχανικά είδη- δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, η άδεια δόθηκε κατ’ εξαίρεση, προκειμένου οι πολίτες να είναι σε θέση να προμηθευθούν τα εν λόγω προϊόντα.

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για το lockdown έχει απαγορεύσει την πώληση διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα με σκοπό να μην δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Λόγω των προβλέψεων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για κύμα ψύχους τις επόμενες ημέρες, θα δοθεί κατ΄εξαίρεση η άδεια να πωλούνται προϊόντα στα σούπερ μάρκετ που προστατεύουν από το κρύο. «Θα επιτρέψουμε να πωλούν κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα και εν γένει τα βιομηχανικά προϊόντα που εμπίπτουν στον ΚΑΔ για τη ζέστη… Δεν θα αφήσουμε τον κόσμο να κρυώνει», είχε τονίσει ο κ. Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.