Αir France-KLM: Nέο «σωσίβιο» 6 δισ. ευρώ

Αir France-KLM: Nέο «σωσίβιο» 6 δισ. ευρώ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συζητήσεις για την άντληση 6 δισ. επιπλέον με τη βοήθεια των δύο μεγαλυτέρων μετόχων που είναι η ολλανδική και γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται η Air France-KLM, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού κρατάει καθηλωμένες τις αεροπορικές εταιρείες, με δραματική μείωση της επιβατικής κίνησης και των εσόδων για τους αερομεταφορείς.

Ο αερομεταφορέας, που έχει ήδη λάβει κρατική διάσωση 10,4 δισ. ευρώ, αναμένεται να λάβει 4 δισ. επιπλέον από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας, όπως ανέφερε η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σε σημερινό της δημοσίευμα. Η οικονομική βοήθεια θα δοθεί με τη μορφή διοχέτευσης κεφαλαίων και υβριδικού χρέους, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα.

Παράλληλα, ο αερομεταφορέας θα επιδιώξει να αντλήσει 2 δισ. ευρώ από τους επενδυτές μέσω διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Η Air France-KLM αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Όταν ανακοίνωσε το πρώτο πακέτο δανείων 7 δισ. ευρώ με τη στήριξη του γαλλικού κράτους, η Air France-KLM είχε παρουσιάσει σχέδια για αύξηση κεφαλαίου πριν από την συνέλευση των μετόχων του 2021. Το γαλλικό και ολλανδικό κράτος ελέγχουν περίπου το 14% του αερομεταφορέα.

Εξάλλου, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, έχει επαναλάβει ότι η κυβέρνηση του Παρισιού είναι έτοιμη να προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια στην Αir France-KLM.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή