Ο κορωνοϊός γυρίζει 80 χρόνια πίσω την ελβετική ωρολογοποιία

Ο κορωνοϊός γυρίζει 80 χρόνια πίσω την ελβετική ωρολογοποιία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θύμα» της πανδημίας και τα περίφημα ελβετικά ρολόγια. Με την επέλαση του κορωνοϊού να οδηγεί σε κατάρρευση της τουριστικής κίνησης και της ζήτησης για πολυτελή αγαθά, οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών οδεύουν προς τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση των τελευταίων 80 ετών.

Οι εξαγωγές έκαναν «βουτιά» 26% στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ελβετικής Ωρολογοποιίας. Οι παραδόσεις στις αγορές του εξωτερικού ήταν μειωμένες κατά 7,1% τον Οκτώβριο, στο 1,9 δισ. ελβετικά φράγκα(2 δισ. δολάρια), καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση των τελευταίων εννέα μηνών. 

Swiss watch exports are on track for the biggest drop in 80 years

Παρότι η αγορά πολυτελών ειδών της Κίνας απενέκαμψε χάρη στην ισχυρή εσωτερική ζήτσηη, οι αγορές ανά την Ευρώπη δεν έχουν ανακτήσει τη δυναμική τους. Η αύξηση των κρουσμάτων που οδήγησε σε νέους περιορισμούς καταδεικνύουν «κάπως πιο απαισιόδοξες προοπτικές για τους επόμενους μήνες» αναφέρει η ελβετική Ομοσπονδία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή