Συνεργασία ομίλου TEMΕΣ με Lamda στο Ελληνικό

Συνεργασία ομίλου TEMΕΣ με Lamda στο Ελληνικό

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία για επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό και ειδικότερα σε δύο ξενοδοχεία και οικιστικά ακίνητα έκλεισαν ο όμιλος ΤΕΜΕΣ, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, και η Lamda Development. H επένδυση θα υλοποιηθεί μέσω δύο διαφορετικών επενδυτικών σχημάτων που θα συγκροτηθούν για τον σκοπό αυτό και στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων συμμετέχουν οι όμιλοι ΤΕΜΕΣ και Lamda, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα.

Με αυτό τον τρόπο η ΤΕΜΕΣ θα αναπτύξει και θα κατέχει αφενός το πολυτελές ξενοδοχείο που θα βρίσκεται στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά και αφετέρου το επίσης πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στην άλλη πλευρά της παραλιακής έκτασης, που γειτνιάζει με τον κυρίως χώρο των πολυτελών κατοικιών της παραλίας. Τα δύο τελευταία πρότζεκτ θα τα αναπτύξει μία εταιρεία και το ξενοδοχείο της μαρίνας άλλη. 

Το έργο θα ολοκληρωθεί κατά την πρώτη πενταετή φάση της υλοποίησης των επενδύσεων στην έκταση του πρώην αεροδρόμιου. Τα ξενοδοχεία και οι κατοικίες θα ανεγερθούν από κατασκευαστικές που θα επιλέξει η εταιρεία, ενώ παράλληλα ξεκινούν οι μελέτες και η βολιδοσκόπηση της αγοράς ακινήτων για να προσδιοριστούν οι παράμετροι της οικιστικής ανάπτυξης ώστε να ανταποκρίνεται η προσφορά στη ζήτηση.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος δήλωσε πως «είναι χαρά και τιμή μας να συνεργαστούμε με την κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Lamda Development και να γίνουμε μέρος του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στη χώρα μας. Με τη Lamda Development μοιραζόμαστε κοινές αξίες για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε και εμείς, μαζί με τις άλλες σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει ή σχεδιάζονται στην περιοχή, ώστε να καθιερωθούν το Ελληνικό και η Αθηναϊκή Ριβιέρα μεταξύ των πιο ποιοτικών προορισμών στην Ευρώπη, προσθέτοντας αξία για την κοινωνία, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας». Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε πως «θέλουμε να συνεργαστούμε με τους καλύτερους σε κάθε τομέα» και ότι «είμαστε περήφανοι που έχουμε συνοδοιπόρο μας την ΤΕΜΕΣ».

Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της μαρίνας και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή