Πώς θα γίνεται εφεξής η διάθεση των προϊόντων Nike στην Ελλάδα

Πώς θα γίνεται εφεξής η διάθεση των προϊόντων Nike στην Ελλάδα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις για το μέλλον της εταιρείας στην Ελλάδα έδωσε η Nike, διαμηνύοντας ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους καταναλωτές μέσω των ψηφιακών καναλιών nike.com και Nike App, των καταστημάτων Nike αλλά και ενός μικρού αριθμού συνεργατών.

Η επίσημη ανακοίνωση

«Η Nike οραματίζεται την αγορά του μέλλοντος προσαρμοσμένη στις ανάγκες και επιθυμίες των καταναλωτών. Στο πλαίσιο της στρατηγικής ‘Consumer Direct Acceleration’ που πρόσφατα ανακοινώσαμε, επενδύουμε ακόμη περισσότερο στην προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε τους Έλληνες καταναλωτές μέσω των ψηφιακών καναλιών της Nike (το Nike.com και τα Nike apps), των καταστημάτων Nike αλλά και ενός μικρού αριθμού στρατηγικών συνεργατών που μοιράζονται το όραμα μας για τη δημιουργία μιας μοντέρνας αγοραστικής εμπειρίας».

Το hot story της Nike

H πρόσφατη απόφαση της Nike να μεταφέρει τον έλεγχο των καταστημάτων της, τα οποία πωλούν αποκλειστικά τα προϊόντα της εταιρείας, σε Ιταλό επιχειρηματία, έχει προκαλέσει σάλο στην ελληνική αγορά, με τους Έλληνες μικρομεσαίους επιχειρηματίες να εξετάζουν προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του moneyreview.gr, το ζήτημα αφορά την αυτόνομη παρουσία της Νικe με δικά της καταστήματα στην Ελλάδα και ανέκυψε λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της Folli Follie. Δεν αφορά δηλαδή την προμήθεια εμπορευμάτων από ελληνικά καταστήματα, τα οποία ούτως ή άλλως αγοράζουν από τα κεντρικά της Nike στην βόρεια Ευρώπη.

Τι έχει συμβεί; Από τα τέλη του 2018 και καθώς ένας σημαντικός αριθμός μεγάλων ελληνικών Ομίλων επιχείρησε να πάρει τις συμβάσεις της Folli Follie με την Nike για τη λειτουργία των αυτόνομων καταστημάτων της, η Nike επέλεξε μία τρίτη λύση στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής που εφαρμόζει γι’ αυτά τα θέματα.

Ενώ μέχρι τότε είχε ως βασικό αντιπρόσωπο για τα καταστήματα που φέρουν το brand της την Folli Follie και περιορισμένη απευθείας δική της παρουσία (κατάστημα Ερμού κτλ), επέλεξε να αφήσει τις συμβάσεις της Folli Follie που τη δέσμευαν να εκπνεύσουν και να ξεκινήσει τις συζητήσεις με αντιπροσώπους σε γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία και η Τουρκία, προκειμένου να αναλάβουν και τα δικά της καταστήματα στην περιοχή της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα που πωλούν αποκλειστικά προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας και είναι Nike stores, σταδιακά από τον Μάιο του 2019 και έως τον χειμώνα του 2022, οπότε και λήγει η τελευταία σύμβαση της Folli Follie με τη Nike, τα σχετικά συμβόλαια εισαγωγής και διανομής των επώνυμων ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ της Nike και των θυγατρικών της, δεν θα ανανεώνονταν.

Πηγή: Money Review

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή