Νέα αύξηση κεφαλαίου για Pasal Development

Νέα αύξηση κεφαλαίου για Pasal Development

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενίσχυση του αποτυπώματός της στην αγορά ακινήτων επιδιώκει η Premia Properties, όπως είναι, από χθες, η καινούργια επωνυμία της Pasal Development, μετά την εξαγορά της από την σουηδική τεχνική εταιρεία Sterner Stenhus με επικεφαλής τον Ηλία Γεωργιάδη. Όπως εξήγησαν, χθες, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την αλλαγή εταιρικής επωνυμίας, ο κ. Γεωργιάδης, που αποτελεί και τον πρόεδρο της Premia και ο διευθύνων σύμβουλος αυτής Κώστας Μαρκάζος, στόχος είναι η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων να αυξηθεί στα 200 εκατ. ευρώ μέσα στη φετινή χρονιά. Για το σκοπό αυτό, η Premia δρομολογεί-την τρίτη κατά σειρά- αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά σε είδος και μετρητά, με την αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της να διαμορφώνεται σήμερα σε 120 εκατ. ευρώ.

«Διαθέτουμε ένα υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο με ισχυρούς μισθωτές και μακροχρόνιες μισθώσεις. Στρατηγικά έχουμε τοποθετηθεί, παρά τον κορωνοϊό, σε τομείς ακινήτων που έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα και παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης. Η Premia στοχεύει να κατακτήσει ηγετική θέση ανάμεσα στις εισηγμένες εταιρείες ακινήτων στην Ελλάδα. Η στρατηγική μας ανάπτυξη περιλαμβάνει την επιλογή και αγορά ακινήτων που προσφέρουν υψηλές αποδόσεις και υπεραξίες. Είμαστε, ήδη, η μεγαλύτερη σε χώρους αποθήκευσης και διανομής εισηγμένη εταιρεία, έχοντας εισέλθει και στον τομέα των εμπορικών ακινήτων, αγοράζοντας κατά τις προηγούμενες μέρες το ακίνητο που έχει ως μισθωτή την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος» σημείωσε ο κ. Μαρκάζος.

Τα σχέδια της Premia, που αναζητά συμβάσεις με σταθερές χρηματοροές, περιλαμβάνουν την απόκτηση κτηρίων με κοινωνικό χαρακτήρα και χρήση περίθαλψης. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, η εισηγμένη, που διαβλέπει προοπτικές στην ελληνική αγορά ακινήτων, αναζητά ιδιοκτησίες όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά κι εκτός πρωτεύουσας. «Πιστεύουμε στην ελληνική αγορά ακινήτων και γι’ αυτό αξιολογούμε ακίνητα εντός κι εκτός Αθήνας. Στους τομείς ακινήτων που δραστηριοποιούμαστε, στους αποθηκευτικούς χώρους και τα κτήρια κοινωνικού σκοπού, η πανδημία δεν έχει προκαλέσει επιπτώσεις» διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσον αφορά τη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, της οποίας το ύψος δεν έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση, η εταιρεία, όπως ανέφερε ο κ. Μαρκάζος, θα απευθυνθεί σε επιχειρηματίες που δεν δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων, αλλά αξιολογούν το ενδεχόμενο της εισφοράς ιδιοκτησιών. Όπως σημείωσε, πρόκειται για μία πρακτική που συνηθίζεται, κατά κόρον, εκτός Ελλάδας, με την Premia να έχει πραγματοποιήσει μία τέτοιου είδους συναλλαγή με τη ΝΟΕ Μεταλλικές Κατασκευές που έχει εισφέρει στην εταιρεία ιδιοκτησίες, λαμβάνοντας ποσοστό 19,54% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης. Σε κάθε περίπτωση, η ΑΜΚ εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην μείωση του ποσοστού του βασικού μετόχου, δηλαδή των σχημάτων Sterner Stenhus και Nequiter Invest, που τοποθετείται στο 75%.

Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος της απόδοσης (yield) των ακινήτων της Premia τοποθετείται σε 8%, με την εταιρεία να θέτει τον πήχη του yield των ακινήτων που πρόκειται να αποκτήσει σε άνω του 7,5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή