Revolut στο «MR»: Τι θέλει να πετύχει στην Ελλάδα η startup που «κοντράρει» το παραδοσιακό banking

Revolut στο «MR»: Τι θέλει να πετύχει στην Ελλάδα η startup που «κοντράρει» το παραδοσιακό banking

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Έλληνες «ανακάλυψαν» τη Revolut την εποχή των capital controls, όμως η χρήση αυτής της χρηματοπιστωτικής πλατφόρμας εκτινάχθηκε μέσα στην πανδημία. Όπως λέει σε συνέντευξή του στο moneyreview.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Revolut Bank, Virgilijus Mirkės, η εφαρμογή απέκτησε περισσότερους από 100.000 νέους πελάτες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2020 και πλέον αριθμεί σχεδόν 300.000 χρήστες στη χώρα.

Αυτή η startup του fintech «συστήθηκε» στην Ελλάδα κυρίως μέσω των ταξιδιωτών που ήθελαν να γλιτώσουν τις προμήθειες στο συνάλλαγμα αλλά και μίας νεότερης γενιάς που χρησιμοποιούσε τις κάρτες μίας χρήσης της για να κάνει αγορές online. Σήμερα όμως, η εταιρεία του ρωσικής καταγωγής Nik Storonsky, μετρά 15 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, αποτιμάται στα 5,5 δισ. δολάρια και στοχεύει να κάνει στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα ό,τι έκανε η Amazon στο λιανεμπόριο. Και με την είσοδο της Revolut Bank στην Ελλάδα, πλέον ανταγωνίζεται ευθέως τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας. Καθώς η εφαρμογή της προσφέρει πλέον τραπεζικούς λογαριασμούς με εγγύηση καταθέσεων, η Revolut στοχεύει σε μία νέα κατηγορία πελατών στην Ελλάδα, δηλαδή στον τυπικό πελάτη του παραδοσιακού banking.

Και ενώ η εταιρεία δεν σχεδιάζει για την ώρα να αποκτήσει φυσική παρουσία στη χώρα, εντούτοις απασχολεί ήδη Έλληνες στις ομάδες της ανά την Ευρώπη, με τον κ. Mirkės να δηλώνει ότι μέσω των πρακτικών εξ αποστάσεως εργασίας που εφαρμόζει, η Revolut μπορεί να γίνει ένας ελκυστικός εργοδότης και για άλλους Έλληνες.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή