J.P. Morgan για Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα: Κάτι δεν καταλάβαμε καλά

J.P. Morgan για Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα: Κάτι δεν καταλάβαμε καλά

Η αμερικανική τράπεζα παραδέχθηκε ότι υποτίμησε την αντίδραση του κόσμου στο σχέδιο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παραδοχή ότι δεν έκρινε σωστά την κατάσταση αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα προέβη ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός J.P.Morgan, δύο ημέρες μετά την κατάρρευση του σχεδίου 12 συλλόγων να συστήσουν αποσχιστική κλειστή λίγκα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Εμφανώς είχαμε λανθασμένη κρίση ως προς το πώς αυτή η συμφωνία θα γινόταν αντιληπτή από την ευρύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα και τι συνέπειες θα είχε σε αυτήν στο μέλλον», ανέφερε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Η J.P.Morgan ήταν η οικονομική κινητήρια δύναμη πίσω από το σχέδιο των αγγλικών, ισπανικών και ιταλικών συλλόγων που κατέρρευσε εντός 48 ωρών. Η αμερικανική τράπεζα, μία εκ των λεγόμενων τεσσάρων μεγάλων των ΗΠΑ, φερόταν να είχε εξασφαλίσει πακτωλό χρημάτων για τη διοργάνωση, υποσχόμενη εξαρχής ποσό 3,25 δισεκ. ευρώ για να αρχίσει η ΕΣΛ την πορεία της εκτός του πλαισίου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας (UEFA).

J.P. Morgan για Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα: Κάτι δεν καταλάβαμε καλά-1

Ο ρόλος της αμερικανικής τράπεζας προκάλεσε την οργή των φιλάθλων, που βεβαίως δεν έκαναν κάποια προσπάθεια να… κρύψουν τα συναισθήματά τους προς την J.P.Morgan στις αρχές της εβδομάδας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: ΕΣΛ – Πώς κατέρρευσε το σχέδιο

Δύο 24ωρα μετά την απόσυρση σχεδόν όλων των συλλόγων από το σχέδιο της ΕΣΛ, η J.P.Morgan δηλώνει πλέον έχει κατανοήσει την κατάσταση αφού είχε, προφανώς, υποτιμήσει την αντίδραση στην ιδέα ενός πλούσιου κλειστού κλαμπ ομάδων που θα αγνοούσε ουσιαστικά το υπόλοιπο ποδόσφαιρο.

«Εμείς θα διδαχθούμε από αυτό», υποσχέθηκε ο εκπρόσωπος της τράπεζας.

Πηγή: AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή