Χρηματοδότηση-μαμούθ για τη νεοφυή εταιρεία Blueground

Χρηματοδότηση-μαμούθ για τη νεοφυή εταιρεία Blueground

Ολοκλήρωσε γύρο χρηματοδότησης o οποίος τελικά αγγίζει τα 180 εκατ δολ, με πηγές να σχολιάζουν ότι πρόκειται για έναν από τους υψηλότερους γύρους χρηματοδότησης που πραγματοποιεί ελληνική νεοφυής εταιρεία

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρηματοδότηση-μαμούθ έκλεισε η νεοφυής εταιρεία Blueground, γεγονός που σηματοδοτεί την ανάκαμψή της από το σοκ της πανδημίας, η επέλαση της οποίας δεν άφησε ανεπηρέαστη την νεοφυή εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων καθώς και τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται. 

Η νεοφυής εταιρεία, ολοκλήρωσε γύρο χρηματοδότησης o οποίος τελικά αγγίζει τα 180 εκατ δολ, με πηγές να σχολιάζουν ότι πρόκειται για έναν από τους υψηλότερους γύρους χρηματοδότησης που πραγματοποιεί ελληνική νεοφυής εταιρεία. Με την συγκεκριμένη επένδυση, η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και στην Ελλάδα αλλά και να επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε πάνω από 50 πόλεις έως το 2025. 

Η Blueground αντλεί κεφάλαια, έχοντας μία αποτίμηση, που υπερβαίνει τα 500 εκατ και φθανει κοντά στα 750 εκατ δολ. Πιο αναλυτικά, 140 εκατομμύρια δολάρια αποτελούν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και προήλθαν από τις επενδυτικές εταιρείες WestCap (που ηγήθηκε του γύρου), Geolo Capital, Prime Ventures, και  το ελληνικό fund VentureFriends, και 40 εκατομμύρια δολάρια αποτελούν δανειακή χρηματοδότηση από την Silicon Valley Bank. Mε αυτόν το νέο γύρο, η Blueground έχει αθροιστικά συγκεντρώσει 258 εκατ δολάρια από την ίδρυσή της το 2013 – το υψηλότερο ποσό χρηματοδότησης που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα ελληνική start-up. Υπενθυμίζεται ότι η Blueground δραστηριοποιείται στην εκμίσθωση επιπλωμένων κατοικιών. Αφού έρθει σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες για τη μίσθωση των ακινήτων τους, προχωρεί στην επίπλωση και στον εξοπλισμό τους, ώστε να τα μετατρέψει σε χώρους υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Στη συνέχεια, τα υπενοικιάζει σε στελέχη εταιρειών για ένα μήνα, ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Blueground εξορθολόγησε τις δραστηριότητές της και κατάφερε να διατηρήσει την πληρότητα των μονάδων της στο 92%, εξασφαλίζοντας ταμειακές ροές για τους ιδιοκτήτες. Με τη σταδιακή χαλάρωση στον περιορισμό των μετακινήσεων και την αύξηση στη ζήτηση για επιλογές ευέλικτης διαβίωσης, η Blueground επανήλθε σε φάση ταχείας ανάπτυξης και έχει πλέον εδραιωθεί ως ο παγκόσμιος ηγέτης στις μηνιαίες και ετήσιες ενοικιάσεις. Σημειώνεται  ότι το 2021, ο παγκόσμιος κύκλος εργασιών της αναμένεται να κλείσει σε 140 εκατομμύρια δολάρια και το 2022 σε 240 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει 300 νέα άτομα μέσα στους επόμενους 12 μήνες, οι μισοί εκ των οποίων θα έχουν ως βάση την Ελλάδα. Στην Ελλάδα σήμερα εργάζονται 200 άτομα και πάνω από 450 διεθνώς. Τέλος, στοχεύει να επεκταθεί σε περισσότερες από 50 πόλεις έως το 2025.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή