Η γερμανική Celonis εξαγόρασε τη νεοφυή εταιρεία Lenses.io

Η γερμανική Celonis εξαγόρασε τη νεοφυή εταιρεία Lenses.io

Πηγές κάνουν λόγο για τίμημα κοντά στα 70 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της ελληνόκτητης εταιρίας

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Aπόβαση» στην Ελλάδα κάνει η γερμανική εταιρεία λογισμικού Celonis, ύστερα από την ανακοίνωση της εξαγοράς της ελληνικής νεοφυούς εταιρείας Lenses.io την Τρίτη, είδηση που επιβεβαιώνει ρεπορτάζ το οποίο δημοσίευσε πρώτη η «Κ» στο φύλλο της Κυριακής.

Το τίμημα της εξαγοράς παραμένει άγνωστο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αυτό μάλλον κινείται κοντά στα 70 εκατ. ευρώ.

Ύστερα από αυτή την εξαγορά αναμένεται να γίνουν δεκάδες προσλήψεις στην Ελλάδα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι δρομολογείται το άνοιγμα περίπου 30 θέσεων εργασίας το επόμενο διάστημα.

Η Celonis έχει έδρα στο Μόναχο της Γερμανίας και πλέον θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες enterprise software παγκοσμίως, με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνάει τα 11 δισ. δολ. H Celonis διαβάζει και αναλύει τα δεδομένα που παράγονται από τα συστήματα εταιρειών – οργανισμών, βελτιστοποιώντας τις επιχειρηματικές διαδικασίες και βοηθώντας τις εταιρείες να εξοικονομήσουν κόστος και χρόνο (process mining software).

Πρόκειται ουσιαστικά για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην κατηγορία του execution management, παρέχοντας στους οργανισμούς έναν νέο τρόπο διαχείρισης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους βασισμένο σε δεδομένα και στοχευμένη πληροφόρηση. Πελάτες της είναι ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, όπως η Uber, Dell, Splunk, L’ Oréal και AstraZeneca, που χρησιμοποιούν το λογισμικό για να μειώσουν τα κόστη και να βελτιστοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες. Προσφάτως καθήκοντα οικονομικού διευθυντή (chief financial officer) ανέλαβε ο Carlos Kirjner, πρώην αντιπρόεδρος οικονομικών υπηρεσιών στην Google, ενόψει και της πολυαναμενόμενης εισαγωγής της Celonis στο χρηματιστήριο.

Αξιοποίηση εταιρικών δεδομένων

Από την πλευρά της, η Lenses.io έχει δημιουργήσει μια ταχέως αναπτυσσόμενη πλατφόρμα λογισμικού που υποστηρίζει τους οργανισμούς ώστε να αξιοποιήσουν μεγάλο όγκο δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (streaming DataOps).

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 στο Λονδίνο από τους Αντώνη Χαλκιόπουλο και Χριστίνα Δασκαλάκη και απέκτησε παρουσία στην Αθήνα. Οι δύο ιδρυτές αντιλήφθηκαν τη σημασία της αποδοτικής αξιοποίησης μεγάλου όγκου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα που υποστηρίζει οργανισμούς να υιοθετήσουν τεχνολογίες data streaming, όπως Apache Kafka, χωρίς να χρειάζονται τεχνικές γνώσεις. Παράλληλα, εξασφαλίζει εύκολη ενσωμάτωση και διαχείριση, ασφάλεια και συμμόρφωση, όπως επίσης πρόσβαση σε δεδομένα πραγματικού χρόνου από κάθε εργαζόμενο.

Με την τεχνολογία της Lenses, το σύστημα της Celonis μπορεί να λειτουργήσει σε πραγματικό χρόνο, καθώς τώρα έχει τη μορφή του batch processing. Στη Lenses.io έχει επενδύσει το επενδυτικό κεφάλαιο 83North αλλά και το ελληνικό fund, Marathon Venture Capital που ανήκει στο Equifund, αντλώντας πόρους και από το ελληνικό Δημόσιο (ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή