go-international: Επίσκεψη αυστριακών επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη

go-international: Επίσκεψη αυστριακών επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 26 αυστριακές εταιρείες μοιράστηκαν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους όσον αφορά τον τουρισμό και τις κατασκευές με το τεχνικό τμήμα της DIMERA GROUP, υπεύθυνο για την ανάπτυξη του Porto Carras Resort στη Χαλκιδική  και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εμπορικό τμήμα της αυστριακής πρεσβείας στην Ελλάδα «Advantage Austria» διοργάνωσε την αποστολή αυστριακών εταιρειών αλλά και των Ελλήνων εκπροσώπων τους στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης πραγματοποίησε μια μικρή παρουσίαση σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, 26 αυστριακές εταιρείες μοιράστηκαν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους όσον αφορά τον τουρισμό και τις κατασκευές με το τεχνικό τμήμα της DIMERA GROUP, υπεύθυνο για την ανάπτυξη του Porto Carras Resort στη Χαλκιδική  και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της αυστριακής αντιπροσωπείας κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος για νέα υλικά, βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές, υψηλής ποιότητας ξύλινα προϊόντα και εσωτερικού φωτισμού έως έξυπνους αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του go-international, μιας κοινής πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Ψηφιακών και Οικονομικών Υποθέσεων της Αυστρίας και του Ομοσπονδιακού Οικονομικού Επιμελητηρίου της Αυστρίας.

«Η Αυστρία είναι ένας “κρυφός” παγκόσμιος πρωταθλητής όσον αφορά εξελιγμένες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας στον κλάδο των κατασκευών, της κινητικότητας και του τουρισμού. Είμαστε πολύ περήφανοι που φέραμε τη μεγαλύτερη και πιο διαφοροποιημένη επιχειρηματικά αντιπροσωπεία αυστριακών εταιρειών εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Ορισμένες από αυτές τις επιχειρήσεις ενδέχεται να επενδύσουν στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή. Βρίσκονται εδώ προκειμένου να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους με εμβληματικούς επενδυτές όπως η DIMERA και να συνοδεύσουν τους Έλληνες επιχειρηματικούς εταίρους της σε μια πολλά υποσχόμενη κοινή πορεία προς την ανάπτυξη», τόνισε ο Αυστριακός Επίτροπος Εμπορίου στην Ελλάδα, Gerd Dueckelmann-Dublany.

Ο Δημήτρης Μουτσάκης, επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της DIMERA καλωσόρισε θερμά την αντιπροσωπεία σημειώνοντας: «Έχουμε ήδη εισέλθει στη φάση ανάπτυξης του πολύ ενδιαφέροντος και απαιτητικού έργου του Porto Carras. Παράλληλα, ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη όλων των πρότζεκτ μας και ως εκ τούτου ξεκινήσαμε να συναντάμε αξιόπιστους και παθιασμένους προμηθευτές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή