CPLP: Κατά 5,3 φορές καλύφθηκε το ομόλογο της ναυτιλιακής του ομίλου του Ευ. Μαρινάκη

CPLP: Κατά 5,3 φορές καλύφθηκε το ομόλογο της ναυτιλιακής του ομίλου του Ευ. Μαρινάκη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η ανταπόκριση των επενδυτών προς το ομόλογο της CPLP Shipping Holdings, ναυτιλιακής εταιρείας του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, με τις προσφορές να καλύπτουν τη ζήτηση κατά 5,3 φορές, φτάνοντας δηλαδή σε επίπεδα – ρεκόρ.

Το εταιρικό ομόλογο, ύψους 150 εκατ. ευρώ, βάσει των οριστικών αποτελεσμάτων της δημοπρασίας, συγκέντρωσε προσφορές 801,3 εκατ. ευρώ, με την απόδοση και το επιτόκιο να καθορίζονται στο 2,65% (εντός του προκαθορισμένου στόχου).  

Πρόκειται για μια από τις πλέον επιτυχημένες ομολογιακές εκδόσεις στην αγορά των εταιρικών ομολόγων που είναι διαπραγματεύσιμα στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Διαβάστε ακόμη:

Ισχυρή ζήτηση για το ομόλογο της Capital Product Partners

Το 66,6% των ομολογιών διατέθηκε σε ιδιώτες επενδυτές και το εναπομείναν 33,3% σε θεσμικούς πιστωτές.  

Τα 150 εκατ. ευρώ, τα οποία αντλήθηκαν από τη CPLP, θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση του «πράσινου» στρατηγικού επιχειρηματικού σχεδίου, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ. 

«Με την επένδυση αυτή η εταιρεία μας θα καταφέρει να μειώσει ακόμα περισσότερο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, καθώς τα νέα πλοία κινούνται με LNG που είναι πολύ πιο φιλικό για το περιβάλλον, αλλά και να συμβάλλει ουσιαστικά στην πράσινη ανάπτυξη αφού το φυσικό αέριο διαδραματίζει ήδη καταλυτικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση.» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς του ομολόγου, ο διευθύνων σύμβουλος της εγγυήτριας εταιρείας, κ. Γ. Καλογηράτος. 

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο προβλέπει την αγορά σύγχρονων και περιβαλλοντικά φιλικών LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) πλοίων, νεότευκτης τεχνολογίας τα οποία ήδη έχουν ναυλωθεί για πολλά χρόνια. 

Υπενθυμίζεται ότι προ εβδομάδων, στις αγορές ομολόγων είχε βγει και η Costamare, ναυτιλιακή της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, αντλώντας 100 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές προσφορές είχαν ξεπεράσει τα 665 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή