Το 36,75% του ΟΠΑΠ στην Betano αποκτά η Allwyn

Το 36,75% του ΟΠΑΠ στην Betano αποκτά η Allwyn

Στην πώληση του ποσοστού μειοψηφίας 36,75% που διαθέτει στην Kaizen Gaming Limited και αφορά τις δραστηριότητες της Betano σε Γερμανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Βραζιλία, Χιλή και Βουλγαρία προχωρεί ο όμιλος τυχερών παιγνίων ΟΠΑΠ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πώληση του ποσοστού μειοψηφίας 36,75% που διαθέτει στην Kaizen Gaming Limited και αφορά τις δραστηριότητες της Betano σε Γερμανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Βραζιλία, Χιλή και Βουλγαρία προχωρεί ο όμιλος τυχερών παιγνίων ΟΠΑΠ. Οπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στην (100% θυγατρική του ΟΠΑΠ) OPAP Investment και τη Rubidium Holding 2 που είναι εξ ολοκλήρου θυγατρική του βασικού μετόχου του ΟΠΑΠ, δηλαδή του πολυεθνικού παρόχου λοταριών Sazka Group (μετονομασθείς σε Allwyn). Το τίμημα που θα καταβάλει η Rubidium Holding 2 για το 36,75% της ΟΠΑΠ συνίσταται σε προκαταβολή 50 εκατ. ευρώ, τοις μετρητοίς, επί τη βάσει του «debt free cash free», δηλαδή αφότου αφαιρεθούν πιθανές υποχρεώσεις και συνυπολογιστούν τα ταμειακά διαθέσιμα της Betano. Οπως και σε πληρωμές επί μελλοντικών κερδών, σε συνάρτηση με τις επιδόσεις του 2022, του 2023 και του 2024, που θα καταβληθούν τα συγκεκριμένα τρία έτη.Η Betano, που ιδρύθηκε το 2017 και βρίσκεται υπό την «ομπρέλα» της Kaizen Gaming Limited, ενοποιούνταν με τον ΟΠΑΠ επιβαρύνοντας, κατά τη χρήση του 2021, τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου με ζημίες 400.000 ευρώ σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA). Για να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Betano από την Allwyn θα πρέπει να εξασφαλιστεί το σύνολο των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές και να λάβει χώρα ο εταιρικός διαχωρισμός της από τη Stoiximan, που αντιπροσωπεύει τη δραστηριότητα του online στοιχήματος της Kaizen Gaming Limited σε Ελλάδα και Κύπρο. Σημειώνεται ότι υπό την Kaizen Gaming Limited βρίσκονται οι θυγατρικές Betano, που οδεύει στον επενδυτικό βραχίονα του Allwyn, και Stoiximan, της οποίας το 84,49% όπως και ο αποκλειστικός έλεγχος ανήκουν στον ΟΠΑΠ. Από τη Stoiximan προήλθε το 85% του κύκλου εργασιών (114 εκατ. ευρώ) του δ΄ τριμήνου του 2021 του ΟΠΑΠ από τη δραστηριότητα των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών. Η αποεπένδυση από την Betano «αντανακλά τη στρατηγική του ΟΠΑΠ που εστιάζει στη διατήρηση και ενίσχυση της ηγετικής του θέσης στην ελληνική και κυπριακή αγορά διαδικτυακών παιγνίων», όπως ανακοινώθηκε χθες. Η Allwyn σε συνεργασία με την εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC) Cohn Robbins Holdings προχωρεί στην εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε μια συναλλαγή της τάξεως των 9 δισ. δολαρίων.

Το τίμημα συνίσταται σε προκαταβολή 50 εκατ. ευρώ και πληρωμές επί μελλοντικών κερδών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή