BAUSCH Health Hellas: Ανοικτή επικοινωνία

BAUSCH Health Hellas: Ανοικτή επικοινωνία

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
BAUSCH Health Hellas: Ανοικτή  επικοινωνία-1

Διεθνής Φαρμακευτική Εταιρεία με εμπορία, αντιπροσώπευση, πώληση, διανομή και διάθεση φαρμάκων και φαρμακευτικών προϊόντων. Αναπτύσσει συνταγογραφούμενα και μη φαρμακευτικά προϊόντα, προϊόντα φαρμακείου, ιατρικά σκευάσματα και εξαρτήματα, σε θεραπευτικές κατηγορίες όπως η Οφθαλμολογία, η Νευρολογία, η Δερματολογία και η Γενική Υγεία, σε πάνω από 90 χώρες. Στην Ελλάδα, τα πιο διαδεδομένα σκευάσματά της είναι τα Biotrue®, Renu®, Niflamol®, Counterpain®, Ezixin®, Ocuvite®, Vidilac®, Artelac®, Dexamytrex® & Yellox.

Ενέργειες που την κάνουν και ξεχωρίζει

• Reverse Mentoring: Μια ομάδα 7 νέων σε ηλικία εργαζομένων στην εταιρεία, γίνονται μέντορες του Γενικού Διευθυντή σε θέματα ηγεσίας, ΕΚΕ, τεχνολογίας και new Media, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αντίστροφης ανατροφοδότησης της Διοίκησης από νεοπροσληφθέντες και νέους συναδέλφους, με διαφορετικές εμπειρίες.
• «BEST IDEA WINS»: Κάθε εξάμηνο, τα μέλη της ομάδας «ONE TEAM» επεξεργάζονται και αξιολογούν νέες ιδέες, τις θέτουν σε ψηφοφορία ανάμεσα στους εργαζομένους και βραβεύουν την καλύτερη πρόταση, η οποία εφαρμόζεται στην πράξη.
• Corporate  Values Ambassadors: Σε σχέση με τη διάδοση του εταιρικού οράματος και των αξιών στους εργαζομένους της εταιρείας, η Διοίκηση έχει ορίσει εσωτερικούς Vision & Values Ambassadors, οι οποίοι έχουν αναλάβει την οργάνωση της διατμηματικής διάχυσης στους εργαζομένους.
• Διάθεση εταιρικού αυτοκινήτου για επαγγελματική και προσωπική χρήση (εκτός ωραρίου, αργίες, άδειες), με απεριόριστα χιλιόμετρα χρήσης, 365 ημέρες τον χρόνο. Ως οδηγοί δηλώνονται και οι σύζυγοι των δικαιούχων εργαζομένων. Κάλυψη εξόδων κίνησης με ταξί σε όσους υπαλλήλους η εταιρεία δεν παρέχει εταιρικό αυτοκίνητο και δεν έχουν δικό τους μέσο.
• Σε κάθε εταιρική εξαμηνιαία συνάντηση, έξι διαφορετικές διατμηματικές ομάδες εργαζομένων παρουσιάζουν τις 6 αξίες της εταιρείας, μέσα από δικά τους concepts και πρωτοβουλίες.

Η άποψη των αξιολογητών

Η εταιρεία εκφράζει έμπρακτα τη μέριμνα προς τους εργαζομένους μέσα από ένα πλήθος παροχών και την ενθάρρυνση της ανοιχτής επικοινωνίας. Στην εταιρεία λειτουργούν διαφορετικές διατμηματικές ομάδες εργαζομένων, οι οποίες προτείνουν ιδέες, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που υλοποιούνται και συμβάλλουν στη διάδοση και την ενσωμάτωση των εταιρικών αξιών.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

• Η ξεχωριστή επικοινωνία μας, το χιούμορ, η οικειότητα και η εμπιστοσύνη μεταξύ μας οδηγούν στην αίσθηση ότι ανήκεις σε μια μεγάλη οικογένεια.
• Το γεγονός ότι όλοι συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων και στη χάραξη της στρατηγικής της εταιρείας δίνει νόημα στη δουλειά μας.

94% δηλώνουν: «Επαινούμε τους ανθρώπους που δοκιμάζουν νέους και βελτιωμένους τρόπους να κάνουν πράγματα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα».


Κανένα όνειρο δεν είναι ακατόρθωτο!

BAUSCH Health Hellas: Ανοικτή  επικοινωνία-2Στην BAUSCH Health δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την επιτυχία. Απλά, «οι άνθρωποί μας είναι το κίνητρό μας». Μετά από τρεις συνεχόμενες επιτυχίες στην πρώτη τετράδα, με κορυφαία την περσινή 1η θέση, τα «άλματα προς τα εμπρός συνεχίζονται». Η 3η θέση, ειδικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε, είναι ένας ακόμα υπερήφανος σταθμός, καθώς ο Όμιλός μας ολοκληρώνει έναν τεράστιο μετασχηματισμό, με ό,τι προκλήσεις αυτός συνοδεύεται για τους ανθρώπους μας. 

Επιπρόσθετα, και μετά από δύο «ιδιαίτερα» χρόνια πανδημίας, ένα «τοπίο» όπου οι άνθρωποί μας κατάφεραν, με αποφασιστικότητα, να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες, αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τη συστηματική δουλειά και την προσήλωση στη διαρκή εξέλιξη της εργασιακής μας φιλοσοφίας. Πιστοί στο όραμά μας και με στόχο την Αριστεία, αντιλαμβανόμαστε ότι οφείλουμε να εξασφαλίσουμε, πέρα από την οικονομική ανταμοιβή, και την πραγμάτωση των αξιών μας, της αξιοπιστίας, της ανοιχτής επικοινωνίας, της συμπερίληψης, της κοινωνικής ευαισθησίας, το μοίρασμα ηθικών αρχών που μας κάνουν μια δεμένη οικογένεια, που «ωριμάζει» ανθρωποκεντρικά.

Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους τους συναδέλφους μας και θα συνεχίσουμε με «επιμονή» να επενδύουμε ο ένας στον άλλο και σε στρατηγικές που μας καθιερώνουν ως κορυφαίο εργασιακό περιβάλλον. Οι καρδιές των ανθρώπων μας, το μυαλό και το ταλέντο τους είναι το κίνητρό μας, η έμπνευση για να ονειρευόμαστε, αλλά και η πιο αειφόρα πηγή ανάπτυξης και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα στην αγορά και στην Κοινωνία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή