Νέα συνεργασία Lamda με Orilina Properties

Νέα συνεργασία Lamda με Orilina Properties

Στην ανάπτυξη ενός νέου εμπορικού πάρκου κι ενός κτιρίου γραφείων σε δύο οικόπεδα που γειτνιάζουν με το εμπορικό κέντρο της Lamda Development, Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Orilina Properties AEEAΠ, στο πλαίσιο νέας συνεργασίας της με τη Lamda

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάπτυξη ενός νέου εμπορικού πάρκου κι ενός κτιρίου γραφείων σε δύο οικόπεδα που γειτνιάζουν με το εμπορικό κέντρο της Lamda Development, Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Orilina Properties AEEAΠ, στο πλαίσιο νέας συνεργασίας της με τη Lamda. Πρόκειται για συνολική επένδυση της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας θα αξιοποιηθούν δύο ξεχωριστές εκτάσεις συνολικού μεγέθους 72 στρεμμάτων, οι οποίες αποκτήθηκαν πρόσφατα.

Ειδικότερα, για τη μεγαλύτερη εξ αυτών, επιφανείας 61,4 στρεμμάτων, οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει την επένδυση 22 εκατ. ευρώ (μαζί με το κόστος αγοράς της γης) για τη δημιουργία ενός εμπορικού πάρκου, όπου θα συγκεντρωθούν εμπορικές αλυσίδες σε ακίνητα μεγάλης επιφανείας. Στη συγκεκριμένη επένδυση η Orilina Properties θα συμμετάσχει με 80% και η Lamda με 20%. Στόχος των δύο εταιρειών είναι το νέο πάρκο να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos. Αντίστοιχα, στο μικρότερο οικόπεδο, μεγέθους 10,7 στρεμμάτων, το οποίο θα αποκτηθεί εξ ολοκλήρου από την Orilina, σχεδιάζεται επένδυση 3 εκατ. ευρώ (μαζί με το κόστος της γης) για την ανάπτυξη ενός κτιρίου γραφείων.

Ανάπτυξη εμπορικού πάρκου και κτιρίου γραφείων δίπλα στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη από Orilina Properties.

Υπενθυμίζεται ότι πολλές αλυσίδες αναζητούν χώρους μεγαλύτερης επιφανείας για τα καταστήματά τους και στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μισθωτές που θα προτιμήσουν να μετακινηθούν στο νέο αυτό πάρκο, από το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο. Παράλληλα, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Lamda θα μπορέσει να ικανοποιήσει την υπερβάλλουσα ζήτηση για μίσθωση επιφανειών στο Mediterranean Cosmos, καλύπτοντας με ευκολία τυχόν αποχωρήσεις κι ενδεχομένως με υψηλότερο ενοίκιο. Κάτι αντίστοιχο έγινε με την επέκταση του River West της Noval Property, όταν κάποιες αλυσίδες που φιλοξενούνταν στο εμπορικό κέντρο (π.χ. «Μουστάκας», «Κωτσόβολος»), προτίμησαν να μετακομίσουν στο όμορο River West Open, με την εταιρεία να καλύπτει το κενό με ευκολία, λόγω του υψηλού μισθωτικού ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία ανάμεσα στην Orilina και τη Lamda Development, έπειτα από εκείνη για την αξιοποίηση τμήματος στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Εκεί, οι δύο πλευρές υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας, με αντικείμενο την απόκτηση από την Orilina δικαιώματος επί έκτασης 5,79 στρεμμάτων. Σε αυτήν, η επενδυτική εταιρεία ακινήτων του ομίλου Brevan Howard και του Τρύφωνα Νάτση σχεδιάζει την κατασκευή ενός οικιστικού συγκροτήματος επιφανείας 4.565 τ.μ. κι ενός ακόμα κτιρίου 1.225 τ.μ., το οποίο θα φιλοξενεί χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας και εκδηλώσεων, όπως επίσης και πώλησης προϊόντων συναφών με την εστίαση. Το μοντέλο θα προβλέπει τη δημιουργία επώνυμων κατοικιών (branded residences), καθώς οι αγοραστές θα γίνονται και μέλη ενός κλειστού «κλαμπ», αποκτώντας πρόσβαση και σε μια σειρά αποκλειστικών παροχών και προνομίων, όπως π.χ. η χρήση των παρακείμενων εστιατορίων και χώρων αναψυχής του μικρότερου, όμορου ακινήτου των 1.225 τ.μ. Υπενθυμίζεται ότι οι επενδυτές της Orilina έχουν τοποθετηθεί με ποσοστό 6,36% και στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή